sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 138 Yeni Müfredat

 10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 10. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 10.SINIF KİTAP CEVAPLARI,

derskonum.com' un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
 
Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
 
 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2025-2026 10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Yeni Müfredat Sayfa:     üzerine bir paylaşım yapacağız. 
 
İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum
 
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
 
CEVAPLAR AŞAĞIDA
 
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
 
İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

2025-2026 10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Yeni Müfredat 


...

10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa-138 Yeni Müfredat 

BİRLİKTE ÖĞRENELİM

Dinlediğiniz/izlediğiniz söyleşiyle aşağıdaki metni verilen ölçütler doğrultusunda karşılaştırarak yönergelere göre grup çalışmasını yapınız.

İSTEMEK

Dünyada insanların mesut olabilmesi için topu topu iki yol varmış. Bunlardan biri bütün istediklerini elde etmek ki şüphesiz bu fevkalade bir şeydir. İkincisi ise elde edebileceklerini istemesini bilmektir. Birincisi pek zor, her kula nasip olmaz bir bağış olduğuna göre dünyaya böyle bir talih ile gelmeyenler, eğer akıllı iseler, ikinci yoldan gitmeli imişler.

“Peki, akılsız iseler hangi yoldan gidecekler?” diye soracağınızı tahmin etmiyorum. Çünkü dünyada kendisinin akılsız olduğunu kabul eden bir tek insan yoktur. Akıl bahsi açıldığı zaman, pek sevdiğim için sık sık tekrar ederim. Descartes (Dekart) filozofun meşhur bir sözü vardır. Der ki: “Dünyada, insanlar arasında en iyi, en isabetli dağıtılmış olan şey akıldır. Hiç kimse ondan kendisine az düşmüş olduğunu iddia etmez. Herkes kendi aklından memnundur. Olsa olsa başkalarının akılsızlığından şikâyet eder. Ama galiba, hissemize yeteri kadar akıl düşmüş olduğuna sahiden inandığımız içindir ki şu fâni dünyada birçok talihsizliğe uğruyor, mesut olmak isterken bahtsızlıklara düşüyoruz.”

(…)

Şevket Rado, Eşref Saat

➡ Öğretmeniniz rehberliğinde gruplar oluşturunuz.

➡ Her grup için bir sözcü seçiniz.

➡ Metinleri aşağıdaki tabloda yer alan ölçütler doğrultusunda karşılaştırınız.

➡ Grup sözcüleri aracılığıyla 139. sayfadaki çalışma kâğıdını doldurunuz.

.


10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa-138 Yeni Müfredat

SORU: Yukarıdaki karşılaştırma tablosunda yaptığınız çıkarımlardan hareketle söyleşi türüyle ilgili genellemeler yapınız. Yaptığınız genellemeleri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. 

CEVAP: Söyleşiler genellikle samimi ve konuşma havasında oluyor. Yazar kendini rahatça ifade ediyor ve günlük konuşma dilini kullanıyor. Okuyucuya sadece bilgi vermek yerine düşüncelerini paylaşıyor. Hem açık mesajlar hem de satır aralarında gizli mesajlar bulunabiliyor. Bu yüzden söyleşiler, okurun yazarla sohbet ediyormuş gibi hissetmesin
...
2025-2026 10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Yeni Müfredat
2025-2026 10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Yeni Müfredat

..

10-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-138-yeni-mufredat

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk