12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
derskonum.com'un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
Derskonum.com ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 73 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 73
Soru: 6 ve 7. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.
- Cevap:
Soru: 6) Sahilde yorgun bir bekleyiş vardı. Köyün erkekleri balığa çıkmış ve dönmemişlerdi. Fırtına dinmiş, ardından gece bastırmıştı. Sahildekilerin bu çaresizlikleri yetmiyormuş gibi içlerinden birinin evinde yangın çıktı. Ev gözlerinin önünde kül oldu. Gün ışırken sevinç çığlıkları sardı sahili; dönmüştü balığa çıkanlar. Evi yanan kadın da sarıldı balıktan dönen kocasına ve anlattı başlarına geleni. Balıkçı, “Evimiz yanmasaydı biz burada olamazdık çünkü fırtınadan sonra denizde kaybolmuştuk. Yanan kulübemizin alevleri sayesinde yolumuzu bulabildik kurtulmamızı yanan evimize borçluyuz.” dedi. Bu parçada kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerin hangisidir?
A) Açıklayıcı
B) Betimleyici
C) öğretici
D) Öyküleyici
E) Tartışmacı
- Cevap: D
Soru: 7) Bu parçada iletilmek istenen yargı aşağıdaki hangi atasözünde verilmiştir?...
A) Her şerde bir hayır vardır.
B) Yap iyilik at denize, balık bilmezse Halik bilir.
C) Zora dağlar dayanmaz.
D) Her gecenin bir sabahı vardır.
E) Danışan dağlar aşmış, danışmayan düz ovada şaşmış.
- Cevap: A
Soru: 8) O gün aklımdan hiç çıkmayacak o mavi gözlerini ilk görüşümdü. Bir göz nasıl bu kadar mavi olabilirdi? Gördüğüm insan gözlerinin en ışıltılı ve dost bakışlı olanıydı… Bu gözler, konuşma sırasında duygunun derinliklerinden gelen bir renk ve ateşle doluyor, üzüldüğünde de donuklaşıp gölgeleniyordu. Bu parçada kullanılan anlatım tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Geriye dönüş
B) özetleme
C) İç konuşma
D) Bilinç akışı
E) Diyalog
- Cevap: A
Soru: 9) Kadının saçları kısa kısa kesilmişti. Yüzü renksiz ve uzundu. Gözleri büyük büyük, bedeni giydiği dar elbiseyi bile dolduramayacak kadar ince hatta kuruydu. Tıpkı bir çocuk gibiydi kadın. Oturduğu yerde ayakkabılarını plastik bir pazar torbası örtüyordu. Bu parçada kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerin hangisidir?
A) Açıklama
B) Betimleme
C) Öyküleme
D) Tanımlama
E) Tartışma
- Cevap: B
Soru: 10) Bir oyuncakçı dükkânına gitti ve dükkândaki tüm misketleri aldı. Bin adet misketi bir araya getirmek için üç oyuncakçı dükkânını daha ziyaret etmesi gerekti. Bunları evine getirdi ve atölyedeki radyonun yanında duran büyük, şeffaf bir kabın içine doldurdu. O günden sonra da her gün bir tane misketi attı. Misketlerin azaldığını gördükçe hayatındaki önemli şeyleri daha fazla önemsemeye başladı. Çünkü zaman, gözünün önünde hızla tükeniyordu. Bu parçada kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerin hangisidir?
A) Açıklayıcı
B) Betimleyici
C) Karşılaştırmacı
D) Öyküleyici
E) Tartışmacı
- Cevap: D
Soru: 11) Boyum ortanın biraz altında, bedenim sağlam yapılı ve toplucadır; yüzüm şişman değil dolgundur: tabiatım, neşe ile hüzün arasında oldukça hareketli ve sıcakkanlıdır… Sıhhatim, ta genç yaşımdan beri düzgündür: Hastalığa tutulduğum azdır.
MONTAIGNE, Denemeler Bu parçada kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Açıklayıcı
B) Betimleyici
C) Öyküleyici
D) Tanımlayıcı
E) Tartışmac
- Cevap: B
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 73
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025 |
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ