12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
derskonum.com'un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
Derskonum.com ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 20 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 20
HAZIRLIK
Bilindiği üzere bir toplumun, bir devletin diğer toplumlarla, devletlerle hiçbir münasebeti olmadan varlığını sürdürmesi çok zor olduğundan hemen her toplumun ve devletin başkalarıyla ticari, sosyal, kültürel ve özellikle dille ilgili karşılıklı bağları bulunmaktadır. Bu bağlar özellikle dil alanında bazen yerli unsurlar gibi karşımıza çıkmaktadırlar. Bazen de henüz dile yerleşmemiş, dilin ses özelliklerine uymayan ve yabancılığını her vesileyle belli eden hâlen kullanmakta olduğumuz, üstelik de çoğunlukla tek karşılık olarak görülen lokomotif, tren, spor vb. kelimelerdir. (…) Ayrıca başka dillerden alınan bazı kelimeler alındıkları dilden farklı anlamlarda da kullanılabilmektedirler: Arapça şafak kelimesi ait olduğu dilde güneşin batışı iken Türçede güneşin doğuşu, peş kelimesi esasen ön olarak kullanılırken Türkçede arka anlamında kullanılmaktadır. Böylece Türkçe diğer dillerden aldığı kelimeleri ses, yapı vb. yönlerden (…) Türkçeleştirirken anlam yönünden de değişikliğe tabi tutmuştur. Zaten Türkçeye geçerken Türkçeleşmeyen kelimelerin dilde tutunma şansları yoktur. (…).
Ali ÇİÇEK, Erzincan Eğitim Fakültesi Dergisi Cilt-Sayı: 13-2, Yıl: 2011
Soru: 1) Bu parçada anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.
- Cevap: Bu parçada, bir dilin diğer dillerle sürekli etkileşim içinde olduğu anlatılıyor. Türkçe de başka dillerden kelimeler almış, ama bu kelimeleri kullanırken ses, yapı ve anlam olarak değiştirip kendine uyarlamış.
Soru: 2) “Zaten Türkçeye geçerken Türkçeleşmeyen kelimelerin dilde tutunma şansları yoktur.” cümlesinde ifade edilmek isteneni açıklayınız.
- Cevap: Bu cümlede, Türkçeye giren yabancı kelimelerin Türkçenin kurallarına ve yapısına uymazsa uzun süre kullanılamayacağı, dilde kalıcı olamayacağı anlatılmak isteniyor. Yani bir kelimenin Türkçede kullanılabilmesi için Türkçeleşmesi gerekiyor.
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 20
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025 |