sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Çalışma Kağıdı 2024 Şubat

9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Çalışma Kağıdı 2024 Şubat,2024 Mart 9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Soruları ve Cevapları , 2024 9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Soruları ve Cevapları Haziran, Eylül, Şubat

9.sınıf edebiyat sorumluluk sınavı soruları 2021, SORUMLULUK SINAVLARI, 9.SINIF EDEBİYAT SORUMLULUK SINAVLARI, SINAV, YAZILI SORULARI,

 9.sınıf edebiyat sorumluluk sınavı soruları ve Cevapları Mart 2024,2025


derskonum.com  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  9.sınıf edebiyat sorumluluk sınavı soruları 2024 üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


doğru konum = derskonum



SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN 
  MEB tarafından yapılan açıklamaya göre;
EYLÜL-ŞUBAT-HAZİRAN AYLARINDA OLMAK ÜZERE ÜÇ AYRI DÖNEMDE SORUMLULUK SINAVLARI YAPILMAKTADIR.. BURADA DA SORUMLULUK SADECE EDEBİYAT DERSİNDEN VE ALMADIĞI DERSLERDEN OLMAKTA İDİ.. PANDEMİ SÜRECİNDE BU DURUM DEĞİŞMİŞTİR.

SORUMLULUK SINAVINA KİMLER KATILACAK?
BİR ÖNCEKİ DÖNEMDEN ( SINIFTAN) HERHANGİ BİR DERSTE ORTALAMASI 50'NİN ALTINDA OLAN (1.VE 2.DÖNEM ORTALAMASI YANİ KARNEDEKİ DÖNEM SONU NOTU)  TÜM ÖĞRENCİLER GİRECEK


9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Çalışma Kağıdı 2024 Şubat
SORULAR

1- Güzel sanatları gösteren bir tablo çiziniz.


2-Aşağıda verilen kavramları uygun şekilde birer cümle ile açıklayarak en az birer örnek veriniz.

Dil
Ağız
Şive
Lehçe
Argo
Jargon


Sabahın erken saatleri idi. Yukarılara çıktıkça korkum artıyor ve geldiğime pişman oluyordum. Dağkeçisi avlamanın zorluklarını elbet duymuştum ancak tecrübe etmek bambaşka bir his oldu. Ağaç içlerindeki patikadan geçtik. Karların erimesi ile soğuyan nehrin suları berrak görünümü ile bizi bekliyor. Heyecanla üzerimizi çıkarmadan nehri geçtik. Ağaçların bittiği ve sarp kayalıkların başladığı havanın iyice soğuduğu bir yere ulaştık. Mevzi aldık. Silahlarımızı hazırladık. En son Tuncay da geldi. Akif ile ben sağ taraftan, Tuncay ise sol taraftan hedefe odaklanmış bekliyorduk. Uzun kertikli boynuzları, zayıf bacakları, çene altında minik sakalı ile heybetli bir dağkeçisi kayaların arasından çıkıp bize doğru yürüdü. Ben ellerim titreyerek tetiğe basmayı aklımdan geçirdikçe onun heybetli görünümü ve çarpıcı bakışlarının tesiri ile aklım başımdan gidiyordu. (Avın Gölgesi-Mustafa Şahin)
3- Yukarıdaki metin ile ilgili aşağıda istenilen bilgileri yazınız.
*Metnin türü:
*Metinde kullanılan anlatım biçimi
*Metnin teması
*Metnin zamanı-mekanı
*Metnin bakış açısı
*Metindeki kahramanlar



Gözlerinden süzülen yaşta bahar
Saçlarında bir sonbahar güneşi
Eller kışa hazırlanan taze kar
Tenin tenimde bil ki yaz ateşi
4-Yukarıdaki şiirle ilgili aşağıda verilen bilgileri yazınız
a) Teması:
b) Ölçüsü:
c) Kafiyeleri:
d) Redifleri:
e) Türü:


5-Modern tiyatro türlerinden komedi ve trajedi türünün beşer özelliğini yazarak karşılaştırınız.



6-Masal nedir? Fabl ile masalın farkını açıklayınız

Koca Ali en kalın, en katı demirleri mısır yaprağı gibi incelten, kâğıt gibi yumuşatan sanatını kimseden öğrenmemiş, kendi kendine bulmuştu. Daha on iki yaşındayken, sert bir beylerbeyi olan babasının başı vurulmuş, öksüz kalmıştı. Amcası çok zengindi. Gösterişe düşkün bir vezirdi. Onu yanına aldı. Okutmak istedi. Belki devlet katında yetiştirecek, büyük görevlere çıkaracaktı. Ama Ali’nin yaratılışında “başkasına gönül borcu olmak” gibi bir sızlanmaya yer yoktu. “Ben kimseye eyvallah etmeyeceğim,” dedi.
7- Yukarıdaki metinden 5 farklı sıfat ve zarf türünde kelime bulunuz.

8- Aşağıdaki cümlede geçen zamirleri bularak türlerini yazınız.

Ben, bunu herkesten önce kendim için istedim, aklımdakini gerçeğe dönüştürebileyim.

9- Mektup türleri nelerdir ? Birer cümleyle ifade ediniz.

10. Aşağıdaki metinde yazım yanlışlarını düzeltiniz. (10p)
Yazmak bir tutku mu? Diye soruyorlar bana. Bu denizin içinde yıllarda kalmış bir canlıya suyu his edip etmediğini sormaya benziyor. O kadar uzun zamandır yazıyorumki… Bunun bir tutkumu yoksa alışkanlık mı olduğunu hatırlamıyorum bile. Ne var ki yazmanın temelde bir tutku olduğunu rahatlıkla söyleye bilirim.


9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Çalışma Kağıdı
9. Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınavı Çalışma Kağıdı


1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk