sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Şiiri etkili kılan ve hafızada kalmasını sağlayan özellikler nelerdir

Şiiri etkili kılan ve hafızada kalmasını sağlayan özellikler nelerdir, Şiiri etkili kılan ve hafızada kalmasını sağlayan özellikler,



derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

Bu sayfamızda sizler için Şiiri etkili kılan ve hafızada kalmasını sağlayan özellikler nelerdir  sorusuna cevap olacak nitelikte bir paylaşım yapacağız

 

Sizde takipçilerimize yardımcı olmak isterseniz hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videolarını mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


Şiiri etkili kılan ve hafızada kalmasını sağlayan özellikler nelerdir 

Şiir diğer edebi türlerin dışında kalan bir türdür. Anlatımı, ifadesi, kelimelerin seçimi, dil kurallarına olan bağlılığı veya bağımsızlığı ile tamamen diğer türlerin dışına çıkar. Şiir, az sözle çok şey ifade etmeyi amaçlayan, ifadeye estetiklik katarak etkileyiciliği artırarak okuyucuya haz vermeyi isteyen bir türdür. Şiiri etkili kılan az söze çok şey sığdırmaktır. Bunun dışında şiirin bir müzikalitesi vardır. Yani seslerin ve kelimelerin birbiri ile olan ahenk ilişkisi yüksektir. Bu da hem ezberlemeyi hem de akılda kalıcılığı artırmaktadır. 

Kısaca iki yönü ile şiir hem etkileyici hem de akılda kalıcıdır. Bunlar: kısa ve öz olması, ses uyumunun yüksek olması.. 



.

..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk