sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Tyt Türkçe kaç dakikada çözülmeli

 40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli, TYT TÜRKÇEYİ KAÇ DAKİKADA BİTİRMELİ, TYT TÜRKÇE KAÇ DAKİKADA ÇÖZÜLMELİ, EĞİTİM HABER, GÜNCEL EĞİTİM, Türkçe kaç dk da çözülmeli? Türkçe denemesi için kaç dk? TYT Türkçe kaç dakika?, Tyt Türkçe kaç dakikada çözülmeli Türkçe denemesi kaç dakikada çözülmeli


www.derskonum.com AİLESİ OLARAK SİZLERE HİZMET VERMEYE DEVAM... :) DEĞERLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ 
Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları, kitap  cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..


derskonum.com olarak bu sayfamızda BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK PLANI İNDİR 2022 2023 2024,  üzerine bir paylaşım yapıyoruz .


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli? 

Değerli takipçilerimiz "40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli?" sorusu sürekli olarak mail adresimize atılmakta ve fikir istenmektedir. Biz de bu yazımızda bu soru üzerine değineceğiz. 


40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli?
 Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişmektedir. Ancak merkezi sınavlarda her soru için 1,12 dakika verilmektedir. 
Dolayısıyla en fazla 44,5 dakika içinde tamamen bitirilmelidir. Tabi buradaki rakam matematiksel olarak sınav süresinin soru sayısına bölünmesi ile alakalı...
 

Peki bizim fikrimiz nedir ?

 Bir TYT Türkçe bölümünde 40 sorudan 12 tane dil bilgisi ve 8-10 tane kelime ve cümle bilgisi gelmekte bu kısım kısmen daha hızlı çözülmeli ve her soru için 1 dakika yeterlidir. Yani 20 soru 20 dakika kalan 20 soru ise 24 dakikada bitirilmeli..

Ancaaakkkk  sınava giren adayların belirli bir alanı olmakta yani sözel-eşitağırlık-sayısal gibi bu yüzden zaman planlaması buna göre yapılmalı.. Örneğin sözel bölümü öğrencisi özellikle sayısal dersleri (fizik-kimya-biyoloji) kısmından fazla soru yapamayacağını bilir ve orada soru başına düşen dakikayı Türkçeye ve sosyal derslere aktarmalı.
Ya da sayısal öğrencisi sosyal derslerden (tarih-coğrafya-felsefe vs) fazla soru yapamayacağı için bu tarafa harcayacağı zamanı Türkçe'ye ve matematiğe transfer edebilir.
Böyle durumlarda da en fazla 50-55 dakikada Türkçe bitirilmeli. Yoksa aday panik olur. Zaman yetmeyecek algısı ile hızlanmaya çalışır ve stres hali oluşur böylece hata yapma riski artar..

Son söz olarak her aday çözebilme kabiliyetine, okuma hızına, lise eğitim alanına ve sınav tecrübesine göre kendi zamanını ayarlamalı 44-55 dakika arasın da bitirmelidir.

40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli, TYT TÜRKÇEYİ KAÇ DAKİKADA BİTİRMELİ, TYT TÜRKÇE KAÇ DAKİKADA ÇÖZÜLMELİ, EĞİTİM HABER, GÜNCEL EĞİTİM,

40 Türkçe sorusu kaç dakikada çözülmeli, TYT TÜRKÇEYİ KAÇ DAKİKADA BİTİRMELİ, TYT TÜRKÇE KAÇ DAKİKADA ÇÖZÜLMELİ, EĞİTİM HABER, GÜNCEL EĞİTİM,

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk