sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 274

 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023,KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022-2023, 12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız


12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 


.
.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 274

Dil Bilgisi

SULTANAHMET MİTİNGİ

Türk ve Müslüman bugün en kara gününü yaşıyor( ) Gece( ) karanlık bir gece( ) Fakat insanın hayatında sabahı olmayan gece yoktur( ) Yarın bu korkunç geceyi yırtıp muşâşâ bir sabah yaratacağız( ) Yalnız ışık geldiği vakit gözümüzü güneşe karanlığı gören baykuşlar gibi açmayalım( )

Işık geldiği vakit hayatı karşılayacak, karşılayabilecek insanlar hâlinde bulunalım( ) Millet iyi ve fena günler gördü( ) Günah dakikaları ve şanlı dakikalar yaşadı( ) Fakat kardeşler( ) bugün ufak günahlarımızın üzerine öyle ateşin bir kan akmıştır ki bu kan bütün dünyanın günahını yıkayacak kadar temiz ve mebzuldür( ) O kan bizim vazifemizi tayin etti( ) bize bir vazife bıraktı( )
Hanımlar( ) bugün elimizde top, tüfenk denilen alet yok( ) fakat ondan büyük, ondan kuvvetli bir silahımız var( ) Hak ve Allah var( ) Tüfek ve top düşer( ) hak ve Allah bakidir( ) Topun yüzüne tükürecek kadar evlatlar( ) analar( ) kalbimizde aşk ve iman( ) milliyet duygusu var( ) Biz dünyada millet sınıfına layık bir millet olduğumuzu( ) erkek( ) kadın ve çocuklarımıza kadar ispat ettik( )

Halide Edip Adıvar Kemal Arıburnu, Millî Mücadele’de İstanbul Mitingleri

A. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Metinde boş bırakılan yerlere uygun noktalama işaretlerini getiriniz.

  • Cevap:

2. Metinde geçen “hâlinde”, “tayin”, “layık” sözcüklerinin yazımını “TDK Yazım Kılavuzu”ndan kontrol ediniz.

  • Cevap:

3. “Yalnız ışık geldiği vakit gözümüzü güneşe karanlığı gören baykuşlar gibi açmayalım.
Müslüman ve Türk dünyası en siyah bir matemle dalgalanıyor.”

Yukarıdaki cümlelerde altı çizili kelime gruplarının anlamını bağlamdan hareketle açıklayınız.

  • Cevap:

B. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerde yer alan düzeltme işaretinin hangi işlevde kullanıldığını “TDK Yazım Kılavuzu”ndan yararlanarak belirleyip yazınız.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

  • Cevap:

Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.

  • Cevap:

Canını feda etmeyen âşık vuslata nail olamaz.

  • Cevap:

Şüphe yok, her Alman şehrinde münevver ve mütarakki bir milletin duyduğu ruhi ve fikrî ihtiyaçlar, ayrı ayrı hoşnut edilmiştir.

  • Cevap:

C. “insan, düşüncelerini inanarak anlatırsa karşısındakini etkiler.” ana fikrini mesaj olarak veren bir paragraf yazınız. Yazdığınız paragrafta hangi yardımcı düşünceleri kullandığınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 274

.
.12.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-ordinat-yayinlari-sayfa-
12.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları 2022 2023

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk