sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 205

  10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa



..
..
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 205

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Okuduğunuz metin, bir dergi haberidir. Bilim-teknik konusunda yazılmış bir haberden alınmıştır. Gazete haberlerinde olduğu gibi dergi haberlerinde de haber yazma teknikleri kullanılır. Haber yazılırken hangi tekniğin kullanılacağı genellikle muhabir tarafından belirlenir. Gazetenin ya da derginin yayın politikası, haberin içeriği, haberin kaplayacağı alan ya da süre, haber yazımında seçilen tekniğin belirlenmesinde etkili olur. Haber yazımında kullanılan bazı teknikler şunlardır:

• Ters piramit tekniği
• Düz (normal) piramit tekniği
• Dörtgen (kare) tekniği
• Ters piramit tekniği ile kare tekniğinin birleştirilmesi
• Serbest yazım şekli

Habere kaynaklık eden olayların farklı boyutları, muhabirler tarafından ön plana çıkarılabilir. Örneğin tarım alanına yapılan bir fabrika “Tarıma Zarar” başlığıyla olduğu gibi “Kırsalda İşsizliğe Son” başlığıyla da verilebilir. Bu şekilde, haberin öne çıkan boyutu odak noktasını oluşturur.

Haber kaynakları; resmî, özel ve ajans haberleri olmak üzere üçe ayrılır. Resmî haberler yetkili kişilerin açıklamalarına dayanan haberlerdir. Özel haberler, muhabirler aracılığıyla edinilen haberlerdir. Ajans haberleri ise dünyadaki olayları derleyip toparlayarak uluslararası yayın yapan kaynakların verdikleri haberlerdir.

Çeşitli platformlarda paylaşılan haber metinleri sanat metinlerine kaynaklık edebilir. Dünya edebiyatında Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza”, Türk edebiyatında ise Orhan Kemal’in “Vukuat Var” adlı eserleri bir haberden yola çıkılarak yazılmıştır.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metnin bağlamından hareketle“ağır, civar, etki” kelimelerinin anlamlarını söyleyiniz.

  • Cevap:

2. Metnin konusu nedir?

  • Cevap:

3. Haberin odak noktasını belirtiniz.

  • Cevap:

4. Bu haber daha çok kimlerin ilgisini çeker? Niçin?

  • Cevap:

5. a. Metinde anlatılanlar metnin ait olduğu dönemin hangi gerçekliklerini yansıtmaktadır?

  • Cevap:

b. Metinde sözü edilen ekibin çalışmalarını toplumsal açıdan değerlendiriniz.

  • Cevap:

6. a. Öğretici metinlerde yazar ile anlatıcının aynı kişi olduğunu daha önce öğrenmiştiniz. Buna göre yazarın metinde yönlendirme yapıp yapmadığını, taraf olup olmadığını, öznel veya nesnel davranıp davranmadığını söyleyiniz.

  • Cevap:

b. Yazarın anlatım tutumu, bakış açısını nasıl etkilemiştir? Açıklayınız.

  • Cevap:

7. “Kahramanlık Manevrası” ve “Yollarda Buzlanmaya Son!” başlıklı haberleri, aşağıdaki tabloda verilen habercilik kavramları açısından karşılaştırınız.

Kahramanlık ManevrasıYollarda Buzlanmaya Son!
Spot
Sütun
Dekroşe
Dekroşe
Haber kaynağı

10. Sınıf Düşler Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 205 

.
.
Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023

10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk