sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 53

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023


10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık Sayfa 53


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa



..
.5. Metinden hareketle Samipaşazade Sezai’nin dil ve anlatımının belirgin özelliklerini söyleyiniz.
  • Cevap: Yazıldığı dönem itibariyle Pandomima adlı hikayede Arapça-Farsça sözcüklerin ve tamlamaların çok kullanıldığı görülüyor. Bu da hikâyenin anlaşılmasını güçleştiriyor. Bunun yanında anlatım akıcı, gereksiz ayrıntılara girilmemiş, tasvirler yerli yerinde. Bunlar da hikâyenin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oluyor.

6. Okuduğunuz hikâyede hangi anlatım biçimlerinden yararlanılmıştır? Bu anlatım biçimlerinin metne olan katkısını ifade ediniz.

  • Cevap: Hikâye ilahi bakış açısına sahip hakim anlatıcı tarafından anlatılmıştır. Anlatıcı, kişinin zihninden geçenleri, başlangıcı ve bitimi bilen biridir.

7. Metinde hangi tür hikâye tarzının özelliklerinin ağır bastığını örnekler veriniz.

  • Cevap: Olay Hikayesi tarzının özellikleri ağır basar. Paskal’ın sıradan bir insan olması, Eftalya’ya duyduğu karşılıksız aşk ve hüsranla biten bir yaşam olay ağırlıklı bir hikaye olduğunu gösteriyor.

8. Anlatıcı, Paskal ve Eftalya’ya karşı nasıl bir anlatım tutumu içindedir (Anlatıcının bu tutumunu belirlerken yönlendirme yapıp yapmadığını, olayları yorumlayıp yorumlamadığını, yazarın düşüncelerini yansıtıp yansıtmadığını, taraflı olup olmadığını dikkate alınız.)?

  • Cevap: Anlatıcı gözlemlerini açık ve net ifade etmektedir. Aynı zamanda olaylara ve duygulara da hakim olduğu için hatta kişilerin zihninden geçenleri iyi bildiği için yorumları yerinde yapmıştır, kendi düşüncelerini saklamamış ama her yerde açıklamamıştır. Taraflı değildir ancak olumsuzları açık ve iyice göstermiştir.

9. a. Aşağıdaki metni okuyunuz.

  • Cevap: Postacı metnini sizler okuyabilirsiniz.
.
.
.
Diğer tüm sayfalar için TIKLAAAA
10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023

10.sinif-edebiyat-kitabi-cevaplari-dusler-yayincilik-sayfa-

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk