sponsorlu reklam Admatic -sponsor

18 Eylül 2022 KPSS Türkçe Soruları ve Cevapları

 18 Eylül 2022 KPSS Türkçe Soruları ve Cevapları18 Eylül 2022 KPSS Soru ve Cevapları Kitapçığı PDF, KPSS SORU ve CEVAPLARI, KPSS, GÜNCEL, KPSS SORULARI, 2022 KPSS,18 Eylül 2022 KPSS Soru ve Cevapları Kitapçığı PDF, KPSS SORU ve CEVAPLARI, KPSS, GÜNCEL, KPSS SORULARI, 2022 KPSS, KPSS TÜRKÇE, KPSS TÜRKÇE SORU ve CEVAPLARI,

DERSKONUM.COM'UN değerli öğretmen-öğrenci-eğitim sever takipçileri.



Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları, kitap  cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..


derskonum.com olarak bu sayfamızda 18 Eylül 2022 KPSS Türkçe Soruları ve Cevapları üzerine bir paylaşım yapıyoruz .


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


18 Eylül 2022 KPSS Türkçe Soruları ve Cevapları
.
Çektiğimiz fotoğrafları paylaşmak günümüzde o kadar ---- bir deneyim hâline geldi ki yemeklerden elbiselere, tablolardan binalara çevremizdeki hemen her şey ---- üretilmeye başlandı. 
Bu parçada boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A-gerçekçi - sanal âlemde 
B-karmaşık - son teknolojiyle 
C-başarılı - görünürlüğü azaltılarak 
D-cazip - sıradan tasarımlarla 
E-yaygın - sergilenecekmiş gibi

 DOĞRU CEVAP: E 


.
.(I) Modern edebiyatın zihinlerde yer etmiş tiplerinden biri, Flaubert’in Madam Bovary romanının ana karakteri Emma Bovary’dir. (II) Kendisi olmayı bilmediği için özendiği hayatları yaşamak isteyen, düşlerini gerçekleştirememekle kalmayıp bu düşlerin bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalan sayısız karakterin ilk örneğidir. (III) Flaubert tanınmışlığını, öteki kitaplarından çok Madam Bovary’nin Emma’sına, çektiği acıları ve yaşadığı çevreye hapsedilmişliğini derinden hissettiği bu sıradan kadına borçludur. (IV) Bu karakter, bir kurmaca yapıttaki varoluşunun sınırlarından taşarak yıllar içinde adına “Bovarizm” denen zihniyetin bir simgesi olmuştur. (V) Emma’nın modern edebiyatın prototiplerinden biri hâline gelmesinde büyük katkısı olan bu görüş, öteki olma arzusuyla yapılan tercihler olarak özetlenebilir.
Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisi düşüncenin akışını bozmaktadır? 
A)  I B) II  C) III D)IV E) V 
DOĞRU CEVAP: C


18 Eylül 2022 KPSS Türkçe Soruları ve Cevapları


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk