sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 235 Öğün Yayınları

 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


 derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK PAYLAŞINIZ. :)

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 235
.
.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. “Günlükler duygularınızın ve düşüncelerinizin ülkesi gibidir. Orada dilediğiniz kelimeleri kullanabilir, cümlelerinizi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.” Bu düşüncelerden yola çıkarak günlük yazmanın “yazma becerisini geliştirmede” ne gibi bir rol oynadığını açıklayınız.

  • Cevap: Günlükler kolayca duygularımızı ve düşüncelerimizi başka kimsenin okuması gerekmeden kağıda döktüğümüz yazı türüdür. Bundan dolayı bence insanın yazım becerisini geliştiren değerli bir türdür. O yüzden öğretmenler öğrencilerine hep günlük yazmalarını söylerler.

2. Sizce günlük tutmak, insanların yalnızlığını giderir mi? Tartışınız.

  • Cevap: Bence giderir. Çünkü günlük yazmak insanın duygularını aktarmasını sağlayan bir araçtır. Bu bakımdan yalnız hissettiğimiz bir anda duygularımızı günlük aracılığı ile paylaşabiliriz. Yalnızlığımızı da gidermiş oluruz.

3. Günlük hayatta birine/birilerine kızdığınızda içinizi kâğıda dökmeniz, sizi sakinleştirir mi? Anlatınız.

  • Cevap: Beni sakinleştiriyor. Çünkü o sinirle kıracağım bir kalp yerine en azından kağıda öfkemi dökmüş oluyorum. Bundan dolayı ben sinirlendiğimde hemen duygularımı kağıda dökerim.

4. Sıradan insanların tuttuğu günlüklerle yazarların veya sanatçıların tuttuğu günlükler arasında ne gibi farklılıklar olabilir? Tartışınız.

  • Cevap: Sıradan insanlar sıradan yaşamlarını günlüklerine not ederken sanatçılar ise farklı ve dolu dolu geçen yaşamlarını ihtiraslarını günlüklerine not ederler. Bu da onların günlüklerinin çok daha keyifle okunmasını sağlamaktadır.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk