sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 247 ANKA YAYINLARI

          12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ.

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen--LİNK--paylaşınız.. 

 ..12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 247


.

.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları Anka Yayınevi

9. Metindeki görsellerin metne katkısı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap:

10. Kül Tigin Abidesinde anlatılanlardan hareketle Kök Türk Kitabelerinin yazıldığı dönemin yaşayışı ile ilgili özellikleri tespit ediniz.

  • Cevap:

11. Kök Türk Kitabelerinin aşağıya alınan ön sözünde Muharrem Ergin’in eser için söylediklerini abartılı buluyor musunuz? Yorumlayınız.

“Türk adının, Türk milletinin isminin geçtiği ilk Türkçe metin. ilk Türk tarihi. Taşlar üzerine yazılmış tarih. Türk devlet adamlarının millete hesap vermesi, milletle hesaplaşması. Devlet ve milletin karşılıklı vazifeleri. Türk nizamının, Türk töresinin, Türk medeniyetinin, yüksek Türk kültürünün büyük vesikası. Türk askeri dehasının, Türk askerlik san’atının esasları. Türk gururunun ilâhi yüksekliği. Türk feragat ve faziletinin büyük örneği. Türk içtimai hayatının ulvi tablosu. Türk edebiyatının ilk şaheseri. Türk hitabet sanatının erişilmez şaheseri. Hükümdarâne eda ve ihtişamlı hitap tarzı. Yalın ve keskin üslubun şaşırtıcı numunesi. Türk milliyetçiliğinin temel kitabı. Bir kavmi bir millet yapabilecek eser. Asırlar içinden millî istikameti aydınlatan ışık. Türk dilinin mübarek kaynağı. Türk yazı dilinin ilk, fakat harikulade işlek örneği. Türk yazı dilinin başlangıcını milâdın ilk asırlarına çıkartan delil. Türk ordusunun kuruluşunu en az 1250 sene öteye götüren vesika. Türklüğün en büyük iftihar vesilesi olan eser. insanlık âleminin sosyal muhteva bakımından en manalı mezar taşları. Dünyanın bugün belki de en büyük meselesi olan Çin hakkında 1250 sene evvelki Türk ikazı. vs. vs.”
Prof. Dr. Muharrem ERGİN ’in “Orhun Abideleri” adlı kitabının ön sözünden

  • Cevap:

12. Kül Tigin Abidesi metninde vatanseverlikle ilgili çalışkan olma, dayanışma, toplumu önemseme gibi davranış ve tutumları örnekleyen cümleleri belirleyiniz.

  • Cevap:

13. Atatürk, Nutuk’ta “Memleketi yıkan iç cephenin düşmesidir. Bu gerçeği bizden iyi bilen düşmanlar, bu cephemizi yıkmak için yüzyıllarca çalışmışlar ve çalışmaktadırlar. Başarı da sağlamışlardır. (1927)” demiştir. Atatürk’ün bu sözüyle Orhun Kitabeleri’nde verilen mesaj arasında bir benzerlik var mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap:

14. Kül Tigin Abidesine bir ad vermek isteseydiniz hangi ad uygun olurdu? Neden?

  • Cevap:

15. Bilge Kağan’ın biyografisini okuyunuz. Metni yazar-eser ilişkisi yönünden inceleyiniz.

  • Cevap:





DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk