sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 170 ANKA YAYINLARI

          12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,

12-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-16-anka-yayinlari

.

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 170

 ..

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Anka Yayınevi

13. Metnin anlatıcısı kimdir? Bakış açısı nedir?

  • Cevap:

14. Metinde yazara özgü dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.

  • Cevap:

15. Okuduğunuz romanla Cengiz Aytmatov’un siyasi ve kültürel dünya görüşü arasında bir ilişki var mıdır? Yazarın biyografisinden yararlanarak açıklayınız.

  • Cevap:

16. “Çukurova bir sonsuz aklıktır. Göğe yükselmiş, ulu devler gibi ayağa kalkmış, yürümüş, bin bir renkli ulu devlercesine uçan, akan toz direkleridir… Çukurova uyanıyordu. Serilmişti. Ağır ağır soluk alıyor, homurdanıyordu. Sıcak, yakıcı, (…) uyuşuk, devingen, ele avuca sığmayan, bin başlı ejderha… Uyanıyordu. Yağı, güneşte kavrulan, yanmış bir sarı.”
Yaşar KEMAL

Yukarıda Yaşar Kemal’den alınan paragrafla Cengiz Aytmatov’un romanından alınan metin arasında içerik, dil ve anlatım yönünden benzerlikler var mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap:

17. “Günümüz sanatçısının ayaklarını kendi toprağına basması, kendi halkından kaynaklanması gerektiği düşüncesindeyim. Faulkner (Folknır) ABD’nin güneyini, Şolohov Don Kazaklarını anlattı. Yazarlar, ‘evrenselliğe’ yönelmeye çalıştıkça kendilerine özgü niteliklerini yitiriyorlar.”
Cengiz AYTMATOV

Yazarın sanatın evrensel olmamasına dair görüşlerine katılıyor musunuz? Neden?

  • Cevap:

18. Şimdiye kadar okuduğunuz romanlarda insanın kültürüne, topluma, çevresine, hatta kendisine yabancılaşması temaları karşınıza çıktı. Bütün bu anlatılanlardan yola çıkarak sizce insanın özünü bulması neyle mümkün olabilir? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

  • Cevap:

.

.





DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk