sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 236 GEZEGEN YAYINLARI

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 236
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Alman şair ve oyun yazarı Geothe’nin Faust adlı şiirsel oyunu dünya klasikleri arasında önemli bir yer tutar. Şeytanla savaşa giren insanoğlunun öyküsü önceki yüzyıllarda da birçok öyküye ve oyuna konu olmuştur. Goethe’den önce İngiliz yazar Christopher Marlowe (Kıristıfır Marlıv) tarafından Doktor Faustus adıyla işlenmiştir. Konu aynı olmasına rağmen iki oyunun olay örgüsü birbirinden çok farklıdır. Marlowe, Faust’u şeytanla yaptığı mücadeleyi kaybeden biri olarak ele alırken Go- ethe, Faust’u şeytan tarafından alt edilemeyen biri olarak ele almıştır. Goethe, eserde evrensel bir insanlık trajedisini işlemiştir. Faust felsefeyi, tıbbı, doğa bilimlerini, dinî bilimleri araştırmış; gençlik ve olgunluk çağında yeryüzünün sırlarını çözmek için çabalamıştır. Faust’un bu arayışı şeytanı rahatsız etmiştir. Çünkü Faust şeytana akıl ve bilgi yoluyla direnmektedir. Faust’u doğru yoldan çıkarmak için onun bunalımlar içinde olduğu bir gece karşısına çıkar ve ona dünya hazlarını vaat ederek onu kandırır.
Eserin sonunda şeytanın oyununa geldiğini anlayan Faust, tövbe ederek pişmanlığını dile getirir ve Allah tarafından bağışlanır.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Faust hangi sorulara cevap aramaktadır? Onu bu düşüncelere iten sebeplerin neler olduğunu söyleyiniz.

  • Cevap:

2. Metin hangi çatışma üzerine kurulmuştur? Bu çatışmanın türü (fiziki, psikolojik, kültürel vb.) nedir?

  • Cevap:

3. Metindeki kişiler kimlerdir? Bu kişilerin fiziksel, psikolojik ve ahlaki özellikleri nelerdir? Bu kişiler tip mi yoksa karakter midir? Metinden örnekler vererek açıklayınız.

  • Cevap:
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk