sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 227 GEZEGEN YAYINLARI

      11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 227
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Ahmet Kutsi Tecer, Türk tiyatrosunun gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Köşebaşı’nda, içinden yol geçirileceği için bazı evlerinin yıkılacağı gündeme gelen bir mahallede yaşananlar anlatılmaktadır. Eserin asıl kahramanı mahalledir. Oyunda mahalle sakinlerinin gündelik yaşamları ve çatışmaları verilmiştir. Oyun ilk kez 1947’de sahnelenmiştir. Okuduğunuz metin, üç perdelik olan oyunun ikinci perdesinden alınmıştır.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metindeki kahramanlar kimlerdir? Bu kahramanların olayın akışını etkileyen fiziksel, psikolojik ve ahlaki özellikleri nelerdir?

  • Cevap:

2. Metinde anlatılan olaylar hangi mekân ve zamanda geçmektedir? Olayların gelişiminde zaman ve mekânın işlevi nedir?

  • Cevap:

3. Metinde öğretici, betimleyici, açıklayıcı, kanıtlayıcı vb. anlatım biçim ve tekniklerinden hangileri kullanılmıştır? Metinden örnekler vererek söyleyiniz.

  • Cevap:

4. a. Aşağıdaki metni okuyunuz.

“Tiyatro denilen sanat, seyredilerek dinlenen bir konuşma sanatıdır. Seyircilerin günlük yaşayışına girmemiş ya da kullanıştaki yeri henüz kesin olarak belli olmamış bir söz, oyun yazarını ürkütür. (…) Seyirci denilen tiyatronun üçüncü adamı, oyun kuralına göre, içten içe sahnedeki konuşmaya katılır. Onun yadırgadığı bir söz, oyuncunun ağzında mutlaka bir çakıl taşı gibidir. (…) Yazı dili biçimseldir, genel kavramlara ve ussal kurallara bağlıdır. Konuşma dili ise duygu ve davranışların etkisine açık bir dildir. Oyun yazarı bu ikisini bağdaştırmak zorundadır.”

b. Köşebaşı’nın dil ve anlatım özellikleri, şairin dil anlayışı ile uyumlu mudur? Niçin?

  • Cevap:

5. a. Metinden yazıldığı dönemin mahalle hayatıyla ilgili neler yansımaktadır? b. Bakkal’ın çırağına karşı olan tutumunu değerlendiriniz.

  • Cevap:
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk