sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Orta Çağ’da Avrupa ülkelerinin bilim anlayışı hakkında bilgi edininiz.

 

Orta Çağ’da Avrupa ülkelerinin bilim anlayışı hakkında bilgi edininiz.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  Orta Çağ’da Avrupa ülkelerinin bilim anlayışı hakkında bilgi edininiz.
üzerine bir paylaşım yazacağız. 

 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

 

destek için LİNK PAYLAŞALIM ;) 


Orta Çağ’da Avrupa ülkelerinin bilim anlayışı hakkında bilgi edininiz.

Soru: Orta Çağ’da Avrupa ülkelerinin bilim anlayışı hakkında bilgi edininiz.

  • Cevap:

Orta Çağ Avrupası’nda bilim, kilisenin baskısı ve kontrolü dahilindeydi. Kilise, düşünce özgürlüğünü ve özgür bir şekilde çalışma biçimini yok etmiştir. Papalığın denetimi altında yer alan okullarda skolastik düşünce hakimdi.

Orta Çağda, Türk ve İslâm dünyası her dalda Avrupa’dan çok daha fazla ileri bir durumda yer almaktaydı. Avrupa’da XIV. ve XV. Yüzyılda gerçekleşen siyasi ve sosyal değişmeler bireyselliği öne çıkarmıştır.

Bununla beraber Avrupa insanları skolastik düşüncenin etkisinden altından çıkmayı başarmıştır. Avrupalılar bilim ve teknik alanlarındaki gelişmeleri, Haçlı seferleri esnasında İslâm ülkelerinden yağmalayarak çaldıkları kitapları kendi ülkelerine taşımışlardır.

Yağmalanan bu kitaplardaki bilimsel çalışma, araştırma ve keşifleri kendi dillerine çeviri yapmışlardır. Zaman geçtikçe bu bilgileri daha da geliştirerek çeşitli keşifler yapmışlardır.  Yapılan bu gelişmeler Coğrafi Keşiflerin, Rönesans ve Reform hareketlerinin başlamasını hızlandırmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk