sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 53

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 53


.Metni Anlama ve Çözümleme
1. Metnin tema ve konusunu söyleyiniz.

2. Metnin oluşmasında hangi olaylar etkili olmuştur? Bu olaylar arasında nasıl bir ilişki vardır?
3. Metnin olayları hangi zaman diliminde kurgulanmıştır?
 Metnin kurgu zamanı ile konu edindiği tarihsel dönem arasında nasıl bir ilişki vardır?
Metnin kurgu zamanı ile tarihsel zaman birebir aynıdır diyebiliriz. Metnin içeriği Millî Mücadele Dönemi ile ilgilidir. Zaman olarak da bu yıllar seçilmiştir. Savaş dönemi Anadolu'daki halkın hali ifade edilmiştir.

4. Metinde anlatıcı bakış açılarından hangisi kullanılmıştır? Seçilen bakış açısı anlamı nasıl etkilemiştir?
5. Metinden yazara özgü dil ve anlatım özellikleri taşıyan ifadelere örnekler veriniz.

6. Metin hangi hikâye tarzının özeliklerini taşımaktadır? Bu özellikler nelerdir?

7. Metnin içeriği Millî Mücadele Dönemi ile ilgilidir. Buna göre metnin içeriği ile söz konusu dönemin toplumsal gerçekliği arasında nasıl bir ilişki olduğunu belirleyiniz.
Metinde Millî Mücadele Dönemindeki- Savaş dönemi- Anadolu'daki halkın hali ifade edilmiştir. Gerçekten da Anadolu insanı bu haldedir. İşgal edilmiş, katledilmiş, evinden yurdundan ve namusundan edilmiştir. Yakup Kadri gözlemci ve gerçekçi bir tutumla realist bir çizgide Anadolu halkını ele almıştır. 


8. Olaylar karşısında metnin başkahramanının sergilediği tutum ve davranışları değerlendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz?
  • yazar-anlatıcı dinledikleri karşısında şaşkına döner. O çocuk bu yaşta 14 yaşında neler yaşamıştır. Kendisi ise 34 yaşında bir toydur. *Bu yaşta onca şey yaşayan çocuğa da on dört yaşında koca adam derskonum der ve hikayeye de adını verir. Aynı durumda bizler de onun yaşadıkları karşısında şu an toyuz.. MAalesef Anadolu odönemleri yaşamıştır. :(
.
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk