sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 64

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 64 
.
.
3. Etkinlik
3. Etkinlik
Aşağıdaki metindeki özneleri bulunuz. Bu öznelerin türünü (gizli, açık) söyleyiniz.
Karım (açık özne), belirmeğe başlıyan pencerenin önünde oturuyordu: (o – gizli özne) Bütün geceyi orada geçirmişti.
(ben – gizli özne) ― Sen hâlâ yatmayacak mısın? dedim.
(o – gizli özne) Doğruldu. (o – gizli özne) Kül rengi pencerenin önünde sadece bir gölgeden ibaretti. Fakat bu gölgede, beraber geçirdiğimiz yirmi küsur yılın her gününden bir şey (açık özne) vardı.”


4. Etkinlik
☞☞ Aşağıdaki metinde kelime grubu hâlinde bulunan özneleri belirleyiniz.
Aşağıdaki metinde kelime grubu hâlinde bulunan özneleri belirleyiniz.
“Dudaklarımdan çıkacak cevabı heyecanla bekliyordu ki, makine şakırtıları yüklü sıcak koridorun kirli aydınlığında iri yarı biri belirdi:
― Ayhan!
Onun da üstü başı, eli yüzü kir pas içindeydi.”


5. Etkinlik-   İmla ve Noktalama
☞☞ Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar. Aşağıdaki metinde bu durumu örnekleyen kullanımları bulunuz.
“Her hafta giderim,” dedi; “şehre varır varmaz İsmail Ağa’nın hanına inerim; İsmail Ağa’yı tanırsın değil mi? O benim dayımdır. Öğleye kadar işimi bitiririm, satacağımı satar, alacağımı alırım; vaktim olursa bir de hamama giderim, yahut aşçı Recep Ağa’nın dükkânından bir yoğurtlu kebap yerim; o da para artarsa…”


6. Etkinlik
☞☞ Ek fiilin çekimli biçimleri (idi, imiş, ise) ayrı yazılabileceği gibi bitişik olarak da yazılabilir. Aşağıdaki metinde kullanılan ek fiilleri belirleyiniz. Ek fiiller bitişik yazıldığında meydana gelen ses olaylarını söyleyiniz.

“Sabah serin, Haliç sisliydi. Arkadaşlarını sandal iskelesinde buldu; hepsi de dinç delikanlılardı. Beş kişi Halıcıoğlu’na geçtiler.
Ali bütün gün zevkle, hırsla, iştiyakla çalışacak. Fakat arkadaşlarından üstün görünmek istemeden. Onun için dürüst, gösterişsiz işleyecek. Yoksa işinin fiyakasını da öğrenmiştir. Onun ustası İstanbul’da bir tek elektrikçiydi. Bir Almandı. Ali’yi çok severdi. İşinin dalaveresini, numarasını da öğretmişti.”

7. Etkinlik
☞☞ Aşağıdaki metinde kullanılan üç noktaların (...) işlevlerini belirleyiniz.

Anlamca tamamlanmamış cümlelerin sonunda kullanılmış.  “İlk gülüş.. ilk diş.. ilk kelime.. annesine doğru, genç, güzel ve mutlu annesine doğru ilk adım.
Sonra yedinci yaş... Mektebe götürdüğüm gün ne kadar ağlamıştı: Sanki varlığına evden başka bir ortak kabul etmek istemiyordu. Fakat bu mukadderdi. O da her oğul gibi sokak, mektep ve çarşı arasında, güne kat’îleşen bir bölünmeye mahkûmdu. Ve on dördüncü yaş: Hırçınlıklar, iştahsızlıklar... bize yeni bir ortak daha, ortakların en yenilmezi.. karımın mağrur telâşları ve benim ilk endişem.”
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk