sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 33

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 33 
.
.
b. Uygulama
Aşağıdaki aşamaları izleyerek “edebiyat ve toplum ilişkisi” üzerine kısa bir yazı yazınız:
• Yazınızda kullanmak üzere edebiyat ve toplum ilişkisiyle ilgili bilgi, gözlem, düşünce, duygu, izlenim ve deneyimlerinizden yararlanarak kısa notlar çıkarınız.
• Metninizde ortaya koyacağınız ana düşünceyi belirleyiniz.
• Metninizde yer vereceğiniz bilgileri ve ortaya koyacağınız düşünceleri planlayınız.
• Yaptığınız plan doğrultusunda taslak metninizi yazınız.
• Taslak metninizi yazarken düşünceyi geliştirme yollarından yararlanmaya, açıklayıcı ve tartışmacı anlatım biçimlerini kullanmaya özen gösteriniz.
• Metninizi bilgi ve düşüncelerin tutarlılığı açısından gözden geçiriniz.
• Varsa dil bilgisi, imla ve noktalama hatalarını düzeltiniz.
Yazınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. Arkadaşlarınızdan yazınızı değerlendirmelerini isteyiniz.
Edebiyat ve Toplum İlişkisi
Kuvvetli bir bağ içerisinde bulunan edebiyat ile toplum ilişkisini şu şekilde özetleyebiliriz:
Her sanatçı toplumun bir parçasıdır. Edebiyat ise bir sanat dalı olarak sanatçının duygu ve düşüncelerini ifade edecektir. Dolaylı yoldan edebiyat sanatçı vasıtası ile toplumun duydu düşünce kültür vs. unsurlarını yansıtacaktır.
Edebiyat diğer sanat dalları gibi toplumsaldır. Toplumun her türlü özelliği edebiyata sirayet eder. Toplumdan uzaklamış bir edebiyatın varlığı mümkün değildir. Edebiyat toplumu etkiler, değiştirir geleceğini şekillendirir. Aynı zamanda edebiyat toplumun ifadesidir, aynasıdır. Toplumsal bir işlevi ve sorumluluğu bulunduğundan edebiyat toplumun sorunlarını dile getirir. Toplumdaki değişimin günümüzde en önemli etkin öğelerinden biridir edebiyat. Bireysel olarak ele aldığımızda insanlarda yeni fikirler oluşturabilmenin de güçlü bir unsurudur.


a. Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma
Sunum Yapma
Sunu, her şeyden önce, hedef kitlesine uygun olarak hazırlanmalıdır. İyi bir sunu için konuyla ilgili gözlem, inceleme ve araştırma yapılır. Bunların sonucunda elde edilen bilgilere dayanarak konuşma metni planlanır.
Sunumda kullanılmak üzere metin planına uygun olarak konuşma kartları hazırlanır. Ayrıca iyi bir sunu görsel ve işitsel ögelerle desteklenmiş olmalıdır. Bu amaçla teknolojik araçlardan yararlanmalıdır. Sunularda anahtar kavram ve önemli bilgiler yansıtılmalı; punto, yazı karakteri, satır sayısı vb. unsurların uygunluğuna dikkat edilmelidir. Yazı, görsel ve zemin ilişkisi uyumlu olmalı; sunumda amaca uygun işitsel ve görsel ögeler tercih edilmelidir. Son olarak sunum öncesinde sunum yapılacak yeri, kullanılacak araçları, konuşmanın içerik ve süresini kontrol etmek amacıyla bir prova yapılmalıdır.

b. Uygulama
Klasisizm, romantizm, natüralizm, sembolizm, fütürizm, dadaizm, sürrealizm ve egzistansiyalizm akımlarının edebiyat, resim, müzik, mimari gibi sanat dallarına nasıl yansıdığı üzerine bir sunu hazırlayınız. Hazırladığınız sunumları sınıfta arkadaşlarınıza sununuz.

Arkadaşlarınızdan sunuyla ilgili ortaya koyduğunuz görüş ve düşünceleri kendi ön bilgileri ile karşılaştırarak sunumunuzu değerlendirmelerini isteyiniz.
.
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk