sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 160

       10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 160


10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları,2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları, Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları SAYFA 160  bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız



..Metni Anlama ve Çözümleme 

1. Okuduğunuz metinde yazar, Oblomov’un tembelliğini nasıl tasvir etmiştir? Anlatınız. 
Cevap: “İlya İliç Oblomov, zengin bir Rus aristokratın oğludur. Ailesinden kalan mirasla geçinmektedir. Oldukça tembel, uyuşuk biridir. Oblomov, yerinden hareket etmez. Tüm gününü evde ve kırda dinlenerek geçirir. Hizmetli Zahar, onun isteklerine yetişmekte zorlanır. Evde olduğu zamanlar -evde olmadığı zaman da yok gibiydi- hep uzanırdı; hem de hep aynı odada.” şeklinde tasvir etmiştir. 


2. Okuduğunuz metinde Oblomov’un yapmak istediği ve yapamadığı hayalleri nelerdir? 
Cevap: Oblomov yapmak istediği ve yapamadığı hayalleri: Kendi ülkesini daha iyi tanımak ve sevmek için yabancı ülkelere gitmek istiyor. Şöhret aramadan, durmadan çalışmak ve işini yaptığını görerek ölmek istiyor. Bu hayallerin hiçbirini yapamıyor.



3. Oblomovluk kavramı parçada nasıl yorumlanmıştır? Açıklayınız.
 Cevap: Oblomov, tembellikle bütünleşen bir kavramdır. Bu tembellik hem bireysel hem de soylu sınıfın tembelliğini ifade eder. Oblomov, bir şeyler yapmak ister, bir şeylere teşvik edilir ama o rahatının kaçacağını düşünerek harekete geçmekten çekinir. 



4. Okuduğunuz metinde ayrıntılı betimlemeler yapılmasının nedeni nedir? Açıklayınız. 
Cevap: Betimleme, bir olayı veya ortamı anlatmak için izlenimde bulunmak maksatlı ve canlandırma yaparak yazılı ya da sözlü olarak anlatma biçimidir. Oblomov metinde ayrıntılı betimleme yapılmasının sebebi ise yazar’ın anlatmak istediği ortamı ve yeri daha iyi tasvir etme isteğidir.


 5. Romandan hareketle Rus halkının sosyal yaşamıyla ilgili neler öğreniyoruz? 
Cevap: Sosyal yaşamda efendi ve hizmetli kavramlarını öğreniyoruz. Bu durum 19. yüzyıl Rusya’sında sınıf ayrılıklarının olduğunu, soylu-hizmetli kavramlarının olduğunu bize gösteriyor.


6. Beş yıl geçti. Dünyada ve Viborg Mahallesi’nde birçok değişiklik oldu. Bayan Pşenitsin’in evinin önündeki boş sokağın öbür tarafına yazlık evler yapılmıştı. Bunlar arasında, hükümet konağına benzer büyük bir bina bizim rahatlık ve gamsızlık yuvasının pencerelerine bir zamanlar sevinçle dolan güneşe engel oluyordu. Küçük ev büsbütün küçülüp bir kulübe hâline gelmişti. Yıkanmamış, tıraş olmamış bir adam gibi bitkin, perişan görünüyordu… Evin içinde de her şey ne kadar değişmişti! Orada başka bir kadın oturuyor, başka çocuklar oynuyordu. 

Yukarıda, okuduğunuz metinden alınmış bir bölüm bulunmaktadır. Bu metinde hangi anlatım biçimleri kullanılmıştır?

 Cevap: Yukarıdaki metinde, betimleme ve öyküleme anlatım biçimleri kullanılmıştır.
.





2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk