sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Adalet Ağaoğlu Bir Düğün Gecesi Özeti,Konu,Tema,Kahramanlar,Zaman,Mekan İnceleme-Tahlili


Adalet Ağaoğlu Bir Düğün Gecesi,Özeti,Olay Örgüsü Konu,Tema,Kahramanlar,Zaman,Mekan İnceleme-Tahlili

Bir Düğün Gecesi Özeti,Bir Düğün Gecesi Konu,Bir Düğün Gecesi Tema,Bir Düğün Gecesi Kahramanlar,Bir Düğün Gecesi İnceleme,Bir Düğün Gecesi tahlili,Bir Düğün Gecesi kişiler,



derskonum.com'un değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..




Bu sayfamızda Adalet Ağaoğlu Bir Düğün Gecesi Özeti,Konu,Tema,Kahramanlar,Zaman,Mekan İnceleme-Tahlili üzerine bir yazı yazacağız. 


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen paylaşınız


DOĞRU KONUM =derskonum

Adalet Ağaoğlu Bir Düğün Gecesi,Özeti,Olay Örgüsü Konu,Tema,Kahramanlar,Zaman,Mekan İnceleme-Tahlili


YAZAR: ADALET AĞAOĞLU

TÜRÜ: Siyasi roman
KONUSU: Adalet Ağaoğlu 12 Mart dönemini öncesiyle sonrasıyla siyasal, toplumsal ve psikolojik yapısını gözler önüne sermiştir.
ŞAHIS KADROSU:
Ömer: Romanın başkahramanlarındandır. Üniversitede ekonomi profesörüdür. Sosyalisttir. Dengeli ve mantıklı bir kişidir. Eylemleri onaylamadığı için işbirlikçi olarak görülmüştür. Tezel: Aysel ve Ilhan’ın kız kardeşidir. Ressamdır. Kendisi de kardeşleri gibi devrimcidir. Aysel’in düğününde sürekli içer ve düğünü dışarıdan izler. Başına buyruk bir kadındır, yaşamı hüsranlarla geçer.
Ayşen: Bir Düğün Gecesi romanının gelinidir. Üniversite yıllarında öğrenci olaylarının içine girer. Ailesinden göremediği ilgiyi arkadaşlarında arayan bir tiptir.
Aysel: Akademisyen bir yazardır. Eşi Ömer’i Engin adlı biriyle aldatmıştır. Romanın son bölümünde sorgulanmak üzere tutuklanmıştır..

KİTAPTAKİ ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
Fitnat hanım:Üç çocuk anası yaşlı bir kadın.
İlhan:Fitnat hanımın büyük oğlu ve milletvekili.
Ayşen:Fitnat hanımın küçük torunudur.
Müjgan:İlhanın karısı.
Aysel:Fitnat hanımın küçük kızı ve öğretim üyesi.
Ömer:Ayselin kocası ve aynı zamanda profesör.
Tezel:Fitnat hanımın diğer kızıdır ve inançsızdır



BİR DÜĞÜN GECESİ KISA ÖZETİ:


Roman ailesi tarafından vurdumduymaz olarak nitelenen ve İstanbul’da tek başına yaşamak zorunda kalan Tezel’in hikâyesidir. Tezel ressamdır. İlk kocası sol görüşlü bir oyuncudur. ikinci kocası ise baba parasıyla geçinen bir öğrencidir, ikinci kocasından bir çocuğu olur. Tezel kendi hayatının etrafından yansıyandan daha farklı olduğunu düşünür ve yaşadığı ihanetler sonucunda alkole sığınır. Ayşen’in babası ilhan düzenin çarpıklıklarından yararlanarak para peşinde koşan bir avukattır. Kızı Ayşen’i bu nedenle Tümgeneral Hayrettin Özkan’ın oğlu ile evlendirir. Bu düğün gecesinde romandaki karakterler buluşurlar. Aysel Ömer’i aldatmış ve sonra da affedilmiş bir kadındır. Ömer ise siyasi nedenlerden dolayı cezaevine girmiş ve cezaevinden çıkmış bir adamdır. Yeni evlenen Ayşen de siyasi nedenlerden dolayı cezaevinde yatmıştır. Ömer, çevresi tarafından muhbirlikle suçlandığı için Aysel’le bağları kopma noktasına gelmiştir. Tezel ve Ömer düğün gecesi sürekli içmektedirler. Kendilerinden kopan Aysel’i arayış umuduyla bu durumdadırlar. Aysel ise siyasi suçlardan tutuklanan Sevil’i kurtarma çabası içerisindedir. Ömer’in öğrencisi Tuncay ise sol ideolojiyi benimseyen bir şahıstır. Üniversitede milletvekili kızı Yıldız ile aşk yaşar ve onun babasının sunduğu olanaklarla yurtdışına gider. Bir düğünde toplanan misafirlerle Türkiye’nin o dönem bir panoraması çizilmiştir.

ADALET AĞAOĞLU KİMDİR ? EDEBİ  KİŞİLİĞİ İÇİN TIKLAAA


Adalet Ağaoğlu Bir Düğün Gecesi Özeti,Konu,Tema,Kahramanlar,Zaman,Mekan İnceleme-Tahlili



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk