sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.SINIF BİYOLOJİ DERS KİTABI CEVAPLARI AÇILIM YAYINLARI sayfa 140

10.SINIF BİYOLOJİ DERS KİTABI CEVAPLARI AÇILIM YAYINLARI, 10.SINIF BİYOLOJİ DERS KİTABI CEVAPLARI AÇILIM YAYINLARI 2017 2018, 10.SINIF BİYOLOJİ CEVAPLARI SAYFA 140,

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

.....

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

..10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 140 Cevabı 

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız.
1. Farelerde siyah renk (S), beyaz renge (s); kısa kuyruk (K), uzun kuyruğa (k) baskındır. Siyah ve kısa kuyruklu farelerin çiftleşmelerinden 30 tane beyaz ve kısa kuyruklu yavru oluşuyor.
Buna göre, uzun kuyruklu farelerin sayısını hesaplayınız.
  • Cevap
2. Beyaz çiçekli aslanağzı bitkisi ile kırmızı çiçekli aslanağzı bitkisinin çaprazlanması sonucu oluşan F1 ve F2 döllerinin fenotip ve genotip dağılım oranları nedir?
  • Cevap
3. O grubundan Rh negatif bir dişi, AB grubundan Rh pozitif bir erkekle evleniyor. Erkeğin babası AB grubundan ve Rh negatiftir. Buna göre dişi ve erkeğin genoti’plerini bulunuz.
  • Cevap
4. Kırmızı bir boğa ile beyaz bir inek çiftleştirildiğinde 1 beyaz, 1 demir kırı, 4 tane kırmızı yavru elde edilmiştir. Buna göre boğa, inek ve yavruların genoti’plerini bulunuz.
  • Cevap

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.




Kaynak: 2017-2018 10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Açılım Yayınları Cevapları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk