sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KPSS GÜNCEL BİLGİLER 2017

GÜNCEL BİLGİLER,
KPSS GÜNCEL BİLGİLER 2017, GÜNCEL BİLGİLER KPSS NOTLARI, KPSS GÜNCEL NOTLAR, KPSS GÜNCEL BİLGİLER YENİ, 2017 KPSS, GÜNCEL, 


 Sınavda çıkması muhtemel 32 Adet Güncel Bilgi… Düzenleyen: MEVLÜT KARAASLAN 

1-) 2016 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat ödülü bu yıl; Edebiyat Alanında MUSTAFA KUTLU, Sosyal Bilimler Alanında Prof. Dr. KEMAL HAŞİM KARPAT, Müzik Alanında Prof. Dr. EROL PARLAK, Sinema Alanında ŞENER ŞEN, Geleneksel Sanatlar Alanında FERİDUN ÖZGÖREN, Vefa Ödülü'ne Ordinaryüs Prof. Dr. SÜHEYL ÜNVER'in layık görüldü.

2-) Rusya'nın Ankara Büyükelçisi "ANDREY KARLOV", Ankara'da katıldığı bir resim sergisinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

 3-) Türkçe kelimelerin yazımına son derece uygun, Türkçe için geliştirilmiş olan F klavyenin mucidi ve Eylül 2016'da hayatını kaybeden bilim adamı "İHSAN SITKI YENER "dir

4-) "Hitler'in Çiçekleri", "Gözde Oyun" , "Görkemli Kaybedenler" kitapları ile tanınan ve Kasım 2016 yılında yaşamını yitiren Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyası "Companion of the Order of Canada" sahibi olan Dünyaca ünlü Kanadalı yazar "LEONARD COHEN"dir...

5-) Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Kulübü’nün 2017 dönem başkanının Türkiye olması kararlaştırıldı. Böylece, ilk defa ŞİÖ Enerji Kulübü‘nün dönem başkanlığını üye ülkeler dışındaki bir ülke üstlendi. Başlangıçta Şanghay 5 lisi olarak anılan teşkilat Özbekistanında katılımıyla Şanghay İşbirliği Örgütü adını almıştır.. Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan Tacikistan ve sonradan üye olan Özbekistan.

6-) 2016 Yılı Kasım ayında SUDAMERİCİNA kupası finali için Brezilya'nın " CHAPECOENSE" takımını taşıyan uçak Bolivyadan hareket etmiş Kolombiyaya düşmüştür, kazada futbol takımından 3 futbolcu hariç diğer futbolcular ve teknik ekip yaşamını yitirmiştir.

7-) 2016 Yılında seçilen kamu başdenetçimiz ŞEREF MALKOÇ'tur.


8-) 2017 raporu için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi "Yüksek Gelirli Ülke" olarak ilan eden uluslararası kuruluş EKONİMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA ÖRGÜTÜ'dür.

9-) 89. Oscar Ödüllerinde En İyi Film ödülünü: Moonlight (Ayışığı) filmi kazanmıştır.

10-) Ocak 2017’de Kıbrıs Müzakereleri İsviçre’nin CENEVRE kentinde başlamıştır.

11 -) Dünyanın en büyük güneş enerji santrali “NUR 1” Fas’ın başkenti Rabat’ta kuruldu. Uluslararası düzeyde türünün ilk örneğidir.

12-) 2017 yılı 89. Oscar Ödül Töreni bir ilke imza attı.İlk kez bir Müslüman Oyuncu Oscar Töreninde ödül aldı. Ödülü alan Santçının adı "MAHERSHALA ALİ" Moonlight (Ay Işığı) filminde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü olarak Oscar Tarihine geçti.

 13-) Çinlilerin hem ay, hem de güneş takvimini kullanırlar.Çuncie (Bahar Bayramı) Çinlileder hayvan takvimine göre yılbaşı kabul edilir. 2017 Yılı ise Çin için "HOROZ YILI” oldu.

14-) 2017 Uluslararası EXPO Fuarı KAZAKİSTAN’ın başkenti Astana’da Gerçekleşecek.

15-) 2017 Expo Fuarının Teması GELECEK ENERJİSİ olacak, Ülkeler “Dünyaya karbondioksit salınımını nasıl azaltırız” sorusuna yanıt arayacaklar.

16-) Birleşmiş Milletler yeni genel sekreteri ANTONİO GUTERRES oldu. Birleşmiş Milletler genel sekreterlik görevini Ban Ki-mun 2 dönemdir yürütmekteydi.

17-) 2017 yılında Düzenlenen Türksoy (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) 2017 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak KAZAKİSTAN’IN TÜRKİSTAN KENTİ belirlendi..

18-) Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği adlı tabloların sahibi Dünyaca ünlü ressam LEONARDO DA VİNCİ'dir..

19-) 1997’de hazırlanan KYOTO PROTOKOLÜ küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası tek çerçevedir. Kyoto Protokolü’nden çekilen ilk ve tek ülke "KANADA"dır

20-) Kuraklık kadar terör saldırılarıyla da boğuşan Somali’ye askeri üs kurduk. Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük askeri yerleşkesi olacak olan SOMALİ’deki askeri eğitim üssünün çok ayında açılması planlanıyor. Başkent Mogadişu’da kurulan askeri üste Somali Ulusal Ordusu’na mensup askerlerle Afrika’nın birçok ülkesinden gelecek askerler Türk Ordusu tarafından eğitilecek

 21-) Şah Fırat Operasyonu ve Fırat Kalkanı operasyonları TSK tarafından Suriye toprakları üzerinde düzenlenmiştir.


22-) ŞEHİR ÜNVANLARI Semerkant – Şehirlerin Şahı Ötüken – Türk Memleketinin Yüreği Konya – Darülmülk Edirne – Darul Karar (Kıyamete Kadar Yaşanacak Şehir) Malatya – Asalet Kayseri – Fetih Kapısı Sivas – Yücelik Sinop – Aşk Diyarı Ankara – Müstahkem Belgrad – Darul Cihad

23-) 2017 Yılı – Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları ERZURUM’da yapılacak.

24-) 2017 yılı Ocak ayında Avrupa Parlamentosu yeni başkanı İtalyan ANTONİO TAJANİ oldu


 25-) Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan YOZGAT ŞEHİR HASTANESİ 2017 yılında hizmet Vermeye Başladı. Cumhurbaşkanı Recep Rayyip Erdoğan Şehir Hastaneleri Projesi için “14 YILLIK HAYALİM” demişti.

26-) 2017 Yılı AGIT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Dönem Başkanı – AVUSTURYA oldu.

27-) ULAK Projesi kapsamında ASELSAN’ın öncülüğünde geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu olan; LTE-Advanced Makrocell Baz İstasyonu açıldı..

 28-) Uluslararası Astronomi Birliği Tarafından Merkür'deki bir kratere MİMAR SİNAN ismi verildi.

29-) 2017 yılında L’Oreal’ ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’nün ortak olarak düzenlediği program ile Doç. Dr. MELAHAT BİLGE DEMİRKÖZ “Rising Talents” (Yükselen Yetenekler) ödülüne layık görüldü.

30-) KAZAKİSTAN, Mart 2017’de ilk kez VİETNAM’a BUĞDAY ihraç etti.

31-) Uluslararası İnsani Forumu, Türkiye'nin insani yardım konusundaki çalışmalarından dolayı İstanbul'u 2016'nın "İnsanlık Başkenti" seçti.

 32-) KAZAKİSTAN Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev LATİN ALFABESİne geçtiklerini açıkladı.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk