sponsorlu reklam Admatic -sponsor

GEÇİCİ KİMLİK NEDİR,BELGESİ NEREDEN ALINIR,NE KADAR GEÇERLİDİR

GEÇİCİ KİMLİK NEDİR,GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ NEREDEN ALINIR,GEÇİCİ KİMLİK NE KADAR GEÇERLİDİR, GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ, GÜNCEL, GEÇİCİ KİMLİK


Geçici Kimlik Nedir?Geçerlilik Süresi Ne Kadar?Hangi Işlemlerde Kullanılır?








Geçici kimlik yada geçici kimlik belgesi nedir? Geçici kimlik belgesi nereden alınır? Geçici kimlik belgesi ne kadar süre için geçerlidir? Kimler geçici kimlik belgesi alabilir? Geçici kimlik ile hangi yasal işlemleri gerçekleştirebiliriz? Bu soruların cevabını ayrıntıları ile 2017 mevzuatları kapsamında bu yazımızda açıklayacağız.

Geçici kimlik, herhangi bir sebeple kimlik kartı çıkarmak için başvuruda bulunan bir kişiye sadece 15 gün süre ile geçerli olmak üzere verilen belgedir.

Not: İlk açıklamada bu süre 10 gün olarak belirtilmişti. Ancak Bakanlık tarafından yapılan son açıklamada bu sürenin 15 güne çıkarıldığı kesin olarak belirtilmiştir.
Bu konuda RESMİ AÇIKLAMA kimlik işlemlerinin yapıldığı Nüfus Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu İçişleri Bakanlığından gelmiştir.
Geçici kimlik belgesi, bir kişinin kayıp, kimlik kartının tahrip olması, kimliğinin süresinin dolması gibi nedenlerle başvuru yaptığında yeni kimliği adresine iletilinceye kadar verilen belgedir.


GEÇİCİ KİMLİK VERİLMESİNİN SEBEBİ NEDİR?

Eski uygulamada nüfus cüzdanlarını yenilemek isteyen bir vatandaş Nüfus Müdürlüğüne başvuru yaptıktan hemen sonra 5 yada 10 dakika içine hemen yeni nüfus cüzdanını alabiliyordu.
Ancak yeni uygulamada başvurusu alınan bir kişinin yeni kimliği yani C. Kimlik Kartı yaklaşık 15 gün süre içinde ibraz ettiği adresine gönderilecektir. Bu süre içinde kimliksiz kalan bu kişiye Nüfus Müdürlüğü tarafından geçici kimlik belgesi düzenlenir.


GEÇİCİ KİMLİK NE KADAR SÜRE İLE GEÇERLİDİR?


Bu belge sadece 10 gün süre ile geçerlidir. Bu belge resmi bir belge olup, üzerinde kimlik durumunuzu ve hangi tarihe kadar geçerli olduğunu ifade eden bilgiler mevcuttur. Ayrıca ilgili Nüfus Müdürlüğü onaylıdır.

Geçici kimlik almak için Yeni Kimlik Başvurusu yaptığınızda geçici kimlik talebinde de bulunmalısınız. Talepte bulunmamanız halinde Nüfus Müdürlükleri bu belgeyi düzenlemez.

Aynı zamanda yen kimliğinizin gecikme durumu söz konusu olabilir ve 10 günden çok daha uzun bir süreye sarkabilir. Bu durumda sizlerin yapması gereken geçici kimlik belgesinin süresinin uzatılması için Nüfus Müdürlüğüne tekrar başvuru yapmaktır.


GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Bu belgeyi T.C. Kimlik Kartını almak için başvuru yapacağınız İlçe Nüfus Müdürlüğünden almanız gereklidir. Ayrıca her nüfus müdürlüğü tarafından verilememektedir. Ancak başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğü tarafından düzenlenebilir.

Dolayısı ile almış olduğunuz bir geçici belge hakkında başka bir nüfus müdürlüğüne başvuru yapmanız halinde bir işlem yaptırmanız mümkün değildir.


GEÇİCİ KİMLİK İLE HANGİ YASAL İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Geçici kimlik adından da anlaşılacağı üzere geçici bir belgedir. Ve bu süre zarfı içinde kimliğiniz yerine geçer. Ancak bu uygulama çok yeni bir durum arz ettiğinden bir çok kurum ve kuruluşta sıkıntı yaşama ihtimalinizin olabileceğini ifade etmek isteriz.

Ancak bazı hassas kurumların gerçek kimlik belgenizi görmeden işlem yapmama haklarının saklı olduğunu da belirtmek isteriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk