sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Edebiyatçı-toplum ilişkisi açısından öğretici metinlerin önemi

Edebiyatçı-toplum ilişkisi açısından öğretici metinlerin önemi

Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir. Öğretici metinler ele aldığı konuya göre çeşitli türlere ayrılır. Bu türlerin hepsinin konuyu ele alış biçimi ve üslubu farklılık gösterir.

EDEBİYAT VE TOPLUM İLİŞKİSİ

Bir toplumun oluşması için insanlara ihtiyacımız vardır. Eğer istediğimiz uyumlu ve sürekli gelişen bir toplumsa insanları geliştirmeden işe başlamalıyız. Çünkü toplumun temel taşı insandır. Aslında birçok şeyin temelinde insan vardır. Odak noktadır. Her varlıktan bir yarar sağlama amacıyla hareket edilmektedir. Edebiyat da bunlardan biridir. Çoğu zaman halkı aydınlatmak için araç olarak kullanılan edebiyat bu ortamda da gelişmeyi ve ilerlemeye başlamıştır. Hatta bazı durumlarda edebiyatın faydacı olması tartışmalara neden olmuştur. Ama tartışmanın olduğu yerlerde gelişme vardır. Farklı düşünceler birbirini etkileyerek gelişme sağlanmıştır. Gelişen ortamlarda toplumlarda edebiyat daha çok gelişmiştir.

KISA VE NET ŞEKİLDE 
EDEBİYATÇI İLE TOPLUM ARASINDAKİ İLİŞKİDE ÖĞRETİCİ METİNLERİN ROLÜ BÜYÜKTÜR. TOPLUMA BİLGİ AKTARMAK,TOPLUMU YÖNLENDİRMEK VE TOPLUMUN KÜLTÜREL DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK İÇİN EDEBİYATÇILAR TOPLUMA YÖNELİK YAZILAR YAZARLAR. EDEBİYATÇIDA VAR OLAN BİLGİNİN TOPLUMA AKTARILMASINDA BİRER ARAÇTIR ÖĞRETİCİ METİNLER. VE BU ARAÇ OLMAZ İSE VAR OLAN BİLGİNİN SADECE EDEBİYATÇIDA KALMASI ANLAMSIZ VE YARARSIZDIR.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk