sponsorlu reklam Admatic -sponsor

HİDROMORFİK TOPRAKLAR NEDİR,NERELERDE GÖRÜLÜR

HİDROMORFİK TOPRAKLAR NEDİR NERELERDE GÖRÜLÜR, HİDROMORFİK TOPRAKLAR NERELERDE GÖRÜLÜR, HİDROMORFİK TOPRAKLAR NEDİR, HİDROMORFİK TOPRAK, 
DERSKONUM.COM'UN değerli öğretmen-öğrenci-eğitimsever takipçileri.


Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları, kitap  cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..


derskonum.com olarak bu sayfamızda HİDROMORFİK TOPRAKLAR NEDİR,NERELERDE GÖRÜLÜR, üzerine bir paylaşım yapıyoruz .


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


10-sinif-edebiyat-2-donem-1-yazili-sorulari-ve-cevaplari

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız



HİDROMORFİK TOPRAKLAR NEDİR,NERELERDE GÖRÜLÜR, 


Hidromorfik toprak
,
Bataklık, sazlık gibi suların biriktiği sahalarda, toprak devamlı olarak su altında kaldığı için oksijensizlik şartlan hâkim duruma geçer. Bataklık bitkilerinden hasıl olan organik artıklar, su altında birikerek toprağın organik madde yönünden zenginleşmesini sağlar. Ayrıca toprak, su ortamında hidrojen iyon konsantrasyonunun artmasından dolayı asitleşir. Bu topraklar sürekli taşkına uğrayan taşkın ovalarında, tektonik kökenli olukların çukur kısımlarındaki taban suyu seviyesinin yüksek olduğu alanlarda, dağların yüksek kesimlerindeki yerel çukurluklarda görülür. Ülkemizde hidromorfik topraklar, Çukurova, Kızılırmak ve Gediz deltalarının sık sık taşkına uğrayan kesimlerinde ve Büyük Menderes, Muş ve Erzurum ovalarının tabansuyu seviyesinin yüksek olduğu çukur sahalarında bulunur. Hidromorfik topraklar, başta iyi havalanmadığı için tarım ürünlerinin yetişmesini engeller. Ancak suyun aktıldığı yerlerde toprak organik madde bakımından zengin olduğundan verimli tarım sahasına dönüşür



PEKİ HİDROMORFİK TOPRAKLAR NERELERDE GÖRÜLÜR



Tundra toprakları yakınlarında sıklıkla rastlanır.

Türkiye'de :Çukurova, Kızılırmak ve Gediz deltalarının sık sık taşkına uğrayan kesimlerinde ve Büyük Menderes, Muş ve Erzurum ovalarının tabansuyu seviyesinin yüksek olduğu çukur sahalarında bulunur.


1 Yorumlar

  1. Devamli suya doygun olan yerlerde mesela ülkemizde ergene bölümü pirinç tarimi yapılır hatta

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk