sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KAYAÇLARIN OLUŞUMUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER

KAYAÇLARIN OLUŞUMUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER, Başkalaşım kayaçları oluşumunda etkili olan faktörler, SORU SORU KİTAP CEVAPLARI, 
Başkalaşım kayaçları oluşumunda etkili olan faktörler nelerdir

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için KAYAÇLARIN OLUŞUMUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


kayaçların oluşumunda etkili olan faktörler:
Kayaçların oluşumlarında etkili olan faktörler:
* yüksek sıcaklık
* basınç
* dış kuvvetler (rüzgar)
* yer kabuğundak magmatik hareketler etkilidir.
Dünya yüzeyinin değişimini, sürdürmektedir. Isı ve basınç gibi faktörler, kayaçların, şeklinin ve yapısının değişiminde rol oynarlar. Bu gibi değişimlerle oluşan kayaçlara, metamorfik kayaçlar denir. 

Bu faktörlerin sebep olduğu değişimler, ortadan kalkarsa, bu kayaçlar, orijinal yapılarına dönerler. Bu, ters yöndeki başkalaşım olarak bilinir. Kayaçlar, oluştuktan sonra değişmeden kalamazlar.

Başkalaşım kayaçları ya da metamorfik kayaçlar, magmatik ve tortul kayaçların çeşitli etkilerle (örneğin basınç, sıcaklık) değişikliğe uğraması sonucu oluşur.

Katı kayaçların, çevre koşullarının etkisiyle, sıcaklık, basınç ve mekanik gerilimle parçalanarak kimyasal bileşenlerinin eksilmesi ya da yenilerinin eklenmesiyle oluşan yeni tip kayalar. Başkalaşan kayaç, tortul kayaç, korkayaç ya da öteki başkalaşım kayacı türlerinden biri olabilir.

kaynak: http://www.webokur.net/




1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk