sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR NELERDİR? MADDE MADDE AÇIKLAMALI


KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR NELERDİR? MADDE MADDE AÇIKLAMALI, KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR, KÜLTÜR NASIL OLUŞUR, KÜLTÜRÜN OLUŞUMU NASILDIR, Kültürü Oluşturan Unsurlar 


.derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR NELERDİR? MADDE MADDE AÇIKLAMALI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 


CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız

..

KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR NELERDİR? MADDE MADDE AÇIKLAMALI 
Maddi(somut )unsurlar
·Coğrafi konum, 
·Simgeler, 
·Doğal ortam özellikleri,
·İklim özellikleri, 
·Su özellikleri, 
·Arazi yapısı
·Toprak özellikleridir.

Kültürü oluşturan manevi unsurlar
·Dil, 
·Din ve inançlar, 
·Ahlak kuralları, 
·Örf ve adetler, 
·Komşu kültürler, 
·Dünya görüşü, 
·Yasalar ve hukuk kurallarıdır.


Kültürü Oluşturan Unsurlar

Dil; Kültür, unsurların başında gelir. Kültüre ait bütün unsurları bünyesinde barındırır. Her millet yaşayışını dile yansıtır ve kültür ögeleri dil aracılığı ile yansıtılır.
Din; İnanışların milletlerin yaşamındaki etkisi açıktır. Bu sebeple din de kültürü oluşturan önemli unsurlardandır.
Gelenek-Görenek; Yazılı olmayan bu kanunlar, toplumun yaşayışı üzerinde etkilidir. İnsanların davranışlarını düzenler. Her toplum kendi gelenek ve göreneklerine göre bir yaşam tarzı oluşturur. Bu da kültürün bir parçası olur. Bu açıdan bakıldığında kültürün ulusal bir kimlik taşıdığı söylenebilir.
Sanat; Bir millete ait duygu, düşünce ve zevklerin yansıması olan sanat, o milletin güzeli bulma ve yaratma çabasıdır. Bu kültür unsuru resim, heykel, müzik, edebiyat vb. kollara ayrılır.
Dünya Görüşü; Bir milletin fertleri olarak bir tutum, zihniyet ve davranış bakımından ortak özellik gösterir. Bu ortak tutum ve davranışlar milletin ortak dünya görüşünü meydana getirir.
Tarih: Bir milletin ortak yaşanmışlıklarıdır. İnsanlar arasında kader birliğini temsil eder, kültür tarihsel bir süreç içinde oluşur.

KÜLTÜRÜ OLUŞTURAN UNSURLAR NELERDİR?



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk