sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ŞEREF TAŞLIOVA FİKRİ EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ ESERLERİ HAYATI-KİMDİR-KISA BİLGİ

ŞAİR VE YAZAR, ŞEREF TAŞLIOVA EDEBİ KİŞİLİĞİ, ŞEREF TAŞLIOVA FİKRİ EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ ESERLERİ HAYATI, ŞEREF TAŞLIOVA HAKKINDA BİLGİ, ŞEREF TAŞLIOVA KİMDİR, Şeref Taşlıova Hayatı, Edebi Kişiliği, Eserleri

Ardahan’ın Çıldır ilçesi Gülyüzü köyünde doğmuştur. 
Yaklaşık 10 yaşında şiir yazmaya başlamıştır. 
Kars Radyosu bünyesinde 10 yıl süreyle aşıklara ilişkin programlar hazırlayıp sunmuştur. 
1000’den fazla şiiri bulunan ozan; Azeri, Fars ve Anadolu kültürüyle yoğrulmuş bilgi birikimiyle önemli bir kaynak ve değerlerimizden biridir.
Şiirlerinin bir bölümü “Gönül Bahçesi” adıyla yayımlanmıştır.
ŞEREF TAŞLIOVA ile ilgili görsel sonucu

GENİŞ BİLGİ

Aşık Şeref Taşlıoğlu Hayatı Eserleri kişiliği

Kurumaz âşığın gözünde yaşı,
Gurbet ellerinde, han köşesinde.
İçinden tükenmez âhı, ateşi,
Gurbet ellerinde, han köşesinde.

Bu aşk ile ah çekerim inlerim,
Bir söylerim, iki durup dinlerim,
ŞEREF der ki böyle geçti günlerim,
Gurbet ellerinde, han köşesinde.

Aşık Şeref Taşlıova, 10. Nisan 1938 yılında Kars iline bağlı Çıldır ilçesinin Gülyüzü köyünde dünyaya geldi. Hacı Bey ve Nergis Hanım’ın üçüncü çocuğudur.

Âşıklıkla ilgili bilgi ve terbiyesini, Doğu Anadolu ve Azerbaycan sahasında tanınan ÇıldırlıÂşık Şenlik’in oğlu Âşık Kasım’dan aldı.


Dört Havari Klisesi- Kars

1958-1960 yılları arasında vatani görevini tamamladı. 1964 yılında Kars Radyosu’na girerek “Âşık Programları” yapmaya başladı; bu çalışmaları radyo kapanıncaya kadar, aralıksız on yıl devam etti.

İlk olarak 1971 yılında resmi görev ile; “Sanat Elçisi” olarak Almanya’dan başlayan yurt dışı seyahatleri, uzun bir zaman dilimi içinde tam olarak 25 kez gerçekleşti. 1987 yılında Almanya’nın Marl Belediyesi tarafından davet edildi. Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa, İsviçre, Avusturya, Danimarka, Almanya, İngiltere, Singapur, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Türkmenistan gibi ülkelere gitti.

Yurt içinde ve uluslar arası düzeyde yapılanlar da dahil olmak üzere, gittiği çeşitli organizasyonlarda; 135 madalya, 66 plaket ve 180 taktir-teşekkür belgesi kazandı.

Şiirleri ve gelenekten gelen biri olarak kağıda döktüğü bilgileri, Türk Edebiyatı, Çağrı, Maya, Tarla, Gülpınar, Pınar, Köz, maya, Türk Folkloru, Millî Kültür, Türk Folklor Araştırmaları gibi edebiyat tarihimizde önemli yere sahip dergilerle, çeşitli antolojilerde yayınlandı. Bu arada, folklor ve halk edebiyatı üzerine yapılan sempozyum ve kongrelerde tebliğler sundu. “Gönül Bahçesi” isimli şiir kitabını Kültür Bakanlığı yayımladı. “Âşık Şeref Taşlıova, Hayatı ve Şiirleri-1” isimli kitabı yayın aşamasındadır. Türk Dil Kurumu adınaProf. Dr. Fikret Türkmen ve Nail Tan tarafından hazırlanan “Âşık Şeref Taşlıova’nınTasnif EttiğiHikâyeler” isimli eser de 2004 yılı kapsamında kurum tarafından basılacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk