Kitap Cevapları, Yazılı Soruları, YKS Konu Anlatımları, TYT Türkçe Konu Anlatımı ve Denemeleri, AYT Edebiyat Konu Anlatımı ve Denemeleri

10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları (Test3)

sponsorlu bağlantı ->

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anı Ünitesi Test Soruları


10.Sınıf Edebiyat Anı Test, 10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları, 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anı Test, TESTLER, 

derskonum.com 'un değerli öğretmen-öğrenci-eğitim sever takipçileri.



Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları, kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..


derskonum ailesi olarak buu sayfamızda 10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları (Test3)  üzerine bir paylaşım yapıyoruz 


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


İyi çalışmalar..
Paylaşarak destek olabilirsiniz



10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları,10.Sınıf Edebiyat Anı Test,10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anı Test


10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları (Test3)




.
1. Aşağıdakilerden hangisi bir yazarın tek bir kişiyle ilgili anılarını yazdığı anı türüdür?

A) Olay merkezli anı
B) Monografi
C) Anı Portre
D) Tahlil
E) Betimleme


Elbette Üstad’la tanışmam söz konusu değildi. Şiirlerinin tümünü neredeyse ezbere okuyabilecek kertede hayranlık duyduğumdan olmalı, o büyük ve yekpare camlı vitrinin önünden geçerken, Üstad orada olsun ya da olmasın, tuhaf bir yürek çarpıntısı hissettiğimi hatırlıyorum. Şiir yazmayı öğrenmeye çalışan bir yeniyetmenin, büyük bir şairin bu kadar yakınından geçmesi! Aramızda o büyük ve yekpare cam vardı sadece...
2. Yukarıdaki metinde aşağıdaki yazı türlerinden hangisi ağır basmaktadır?

A) Günce
B) Otobiyografi
C) Deneme
D) Hatıra
E) Fıkra

3. Aşağıdaki metin türlerinden hangisi hatıra yazılarıyla aynı sınıflandırma içinde yer alır?

A) Fıkra 
B) Röportaj 
C) Tenkit 
D) Otobiyografi 
E) Sohbet

4. Aşağıdakilerden hangisi anı türünün Türk edebiyatındaki ilk önemli eseridir?

A) Babürname
B) Şecere-i Türki
C) Seyahatname
D) Kırk Yıl
E) Ömer'in Çocukluğu

5. Anı türü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İddia ve ispat yazılarıdır.
B) Geçmişi değil, bugünü anlatır.
C) Günü gününe ve belgelere dayanarak yazılır.
D) Yaşandıkları döneme ayna tutar.
E) Abartılı, yapay bir anlatımı vardır.


Günümüzde diplomatlar tarafından yazılmış anı kitapları……………………….. türünün uzantısı sayılabilir.

6. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Şuara tezkireleri 
B) Gazavetname
C) Sefaretname
D) Pendname
E) Menakıbname




7. Aşağıdakilerden hangisi anı yazma sebeplerinden biri olamaz?

A) Kaybolup gitmesine razı olunmayan bir gerçeği ortaya koymak
B) Tarih ve toplumla hesaplaşmak
C) Gelecek kuşaklara ders vermek
D) Yaşanmışlıkları başkalarıyla paylaşmak gereğini duymak
E) Okuyucuyu kurmaca dünyanın içine çekip ona estetik zevk vermek

8. Hatıra türüyle aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Anı yazıları yaşanmakta olanı değil, yaşanmışı konu alır.
B) Anılarda gözlem esastır.
C) Anılar tarihî gerçeklerin öğrenilmesine katkı sağlar.
D Edebiyatımızdaki ilk anı yazısı örnekleri Tanzimat Dönemi'nde verilmiştir.
E) Anılar kişisel bakış açısıyla kaleme alınmış olduklarından kesin ve bilimsel bir doğru gibi kabul edilemez ve nesnel bir belge niteliği taşımaz. 


9. Aşağıdakilerden hangisi hatıra türünde bir eser değildir?

A) Yolcu Defteri 
B) Saray ve Ötesi
C) Kırk Yıl
D) Magosa Hatıraları
E) Mor Salkımlı Ev

10. Aşağıdaki yazar-eser eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

A) Ömer'in Çocukluğu — Muallim Naci
B) Tabsıra — Akif Paşa
C) Mustafa Kemal Atatürk—Nutuk
D) Bir Sürgünün Anıları — Refik Halit Karay
E) Kırk Yıl — Halit Ziya Uşaklıgil


Çarşamba, 11 Eylül
Annemle babamın gelmesi ve benzeri şeyler yüzünden sabahım boşa geçti. Öğleden sonra da Shakespeare üzerinde çalıştım değil de tembelce sayfaları çevirdim denebilir; ancak akşam olduğunda şiir yazmaya çalıştım, yarım yamalak bir şeyler yazabildim, beylik sözcüklerle dile getirilen, melankoli dolu üç beş dörtlük oldu sanırım; ritmi hüznü gizliyor, güzelleştiriyor....

11. Yukarıdaki metin aşağıdaki türlerden hangisinden alınmış olabilir?

A) Günce
B) Otobiyografi
C) Anı
D) Biyografi
E) Sohbet 

12. Anı-otobiyografi karşılaştırmasıyla ilgili aşağıdakilerin hangisi yanlıştır?

A) Her iki yazı türünün de kaynağı kişilerin yaşamı, başından geçenlerdir.
B) Her iki türde de anlatıcı "ben"dir, yani anlatılanlar birinci kişi ağzından anlatılır.
C) Her iki yazı türünde de öyküleyici ve açıklayıcı bir anlatım kullanılır.
D) Her ikisi de kişisel hayatı konu alan metin türlerindendir.
E) Her iki türde de kişinin hayatının tamamı kronolojik şekilde anlatılır.

13. Aşağıdaki yapıtlardan hangisi tür yönüyle diğerlerinden farklıdır?

A) Magosa Hatıraları
B) Defter-i A’mâl
C) Zoraki Diplomat
D) Edebiyatçılar Geçiyor
E) Ramazan Sohbetleri


I. GRUP
II. GRUP
I.   Falih Rıfkı Atay
Boğaziçi Yalıları
II.  Yusuf Ziya Ortaç
Yılanlı Kuyudan
III.  Ruşen Eşref Ünaydın
Bizim Yokuş
IV.  Abdülhak Şinasi Hisar 
Atatürk’ü Özleyiş
V.  Necip Fazıl Kısakürek

                                    

14. I. gruptaki yazarlardan hangisi II. grupta verilen yapıtlardan birisiyle ilişkilendirilemez?

A) I.    B) II.    C) III.     D) IV.      E) V.



CEVAP ANAHTARI

1- C 2-D 3-D 4-A 5-D 6-C 7-E 8-D 9-A 10-D 11-A 12-E 13-E 14-A
i


10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları

10-sinif-edebiyat-unitesi-test-sorulari-pdf-indir-coz

sponsorlu bağlantı ->

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "10.Sınıf Edebiyat Anı Ünitesi Test Soruları (Test3)"

Back To Top -->