sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 244 Öğün Yayınları

 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


 derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK PAYLAŞINIZ. :)

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 244
.
.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları Öğün Yayınları

2. Zaten onu bekliyor. Kendisi için yazılar yazılmalıymış, şiirleri okul kitaplarına alınmalıymış, şiirleri şunun- kilerle, bununkilerle karşılaştırılmalıymış. Bu kitabında şöyle bir şey var: “Amansız bir ok atıldı / Zehirli miydi, neydi? / Bu hain ok geldi de / Sancak erine değdi. / Yukarı, aşağı değil. / Tam kalbine saplandı.” Ok bir kişinin tam yüreğine saplandı mı, ne olur o kişi? Ölür değil mi? Bilemediniz işte. Şöyle diyor Minnetoğlu: “Düşecekti, düşmedi. / Önce sancağını ta başına yükseltti.” İş mi sanıyorlar, [böyle] söylemeyi, bellerler onları? Bilmiyorlar bir kahramanı övmeyi, şöyle gerçekten övmeyi, tabiî olarak övmeyi bilmiyorlar da onun için böyle şeyler uyduruyorlar.

Yukarıdaki paragrafta bulunan noktalama işaretlerinin kullanım amaçlarını belirleyiniz.

  • Cevap:

/ işareti: dizeler arasında kullanılmıştır.

. işareti: biten cümlelerden sonra konulmuştur.

: işareti: konulma cümlelerinden sonra konulmuştur.

3. Ahmet Haşim adlı metinde günümüz yazım kurallarına uymayan kullanımları tespit ediniz. Bu durumun nedenini açıklayınız.

  • Cevap: Var. ” ba’zı” kelimesinde kullanılan kesme işareti o dönemde kullanılan bir işarettir. Ama günümüzde Türkçede bu kullanım yoktur.

A. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma Günlük

Bir kimsenin duygu, düşünce ve gözlemlerini o günün tarihini atarak kaleme aldığı yazılardır. Günlük veya günce olarak da bilinir.
Günlükler, yaşanan bir günü özetleyen metinler değildir. Günlüklerde, yaşanan veya gözlemlenen bir olay veya durumun kişide oluşturduğu duygu, düşünce ve izlenimler aktarılır. Bu tür metinlerin diğer bir önemli özelliği de içten bir anlatıma sahip olmalarıdır. Örneğin Cemal Süreya günlüklerinden alınan aşağıdaki bölümler yazarın içtenliğini açıkça yansıtmaktadır:
“543. Gün
Milliyet Sanat’a uğradım. Fethi Naci, Eleştiri Günlüğü’nü yollamış. TV’de, sekiz otuz haberlerinde, birden Edip Cansever’in ölüm haberi verildi. Bu haber inanılmaz ölçüde sarstı beni. Rastlanmadık bir biçimde ve yüksek sesle ağlamaya başladım. Oğlum fazla kaygılanmış, gelip avutucu şeyler söyledi.
Turgut’ta bunca sarsılmamıştım. Üst üste gelişte bir şey var belki. Otuz yıllık arkadaşımdı. Yalnız sanat serüvenimizi değil, hayat serüvenimiz de iç içe durumlar yaşamıştır.”
Cemal Süreya, Günler
B. Yazma Sürecini Uygulama

• Siz de yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederek en az bir hafta boyunca günlük tutunuz. Günlüklerinizi sınıfta arkadaşlarınız ve öğretmeninizle değerlendiriniz. Bu amaçla bir defter tutabilirsiniz.

  • Cevap: Bir hafta boyunca tutacağınız günlükler için doğru ve sade bir dil kullanmanızı öneririz.

• Bir blog oluşturarak başta günlükleriniz olmak üzere diğer yazılı veya görsel üretimlerinizi bu blogda paylaşınız. Ürettiğiniz ve paylaştığınız metinlerin sorumluluğunu üstleniniz.

  • Cevap: Bu etkinliği yaptığımız etkinliklerden hareketle sizler yapabilirsiniz.

Sözlü İletişim

Farklı günlüklerden/bloglardan seçtiğiniz metinlerden bir sunu hazırlayıp sınıfta sununuz. Sununuzda beden dilini doğru ve etkili bir biçimde kullanınız.

  • Cevap: BLOG ÖRNEKLERİ

Kirleniyoruz Dostlarım…
3 Aralık 2021
Kirleniyoruz dostlarım, kirleniyoruz. Bu önce bir özeleştiri yazısı. Kimseyi genellemez ve alakadar etmez. Sadece farkındalık içerir. Gelin sizi kendi iç dünyamla tanıştırayım. Az önce hayatımda bir hadise oldu. Birden sinirlendim ve sürekli şikayet eder buldum. Mutsuzluk ve öfke hissettim. Sonra…

Sayıları hiç bulmamalıydık…

30 Eylül 2021

2’yi hiç bulmamalıydık. Sayılara bulaştığımız gün kirlenmeye başladık. Halbuki 0 ve 1 ne güzel sayılardı. Sadece var veya sadece yok. Ancak 2’yi bulduğumuz günün sonrasında her şey bir çorap söküğü gibi soyuldu. Sonra 3, 4, 5 derken aldı başını çok…

.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk