sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 241 Öğün Yayınları

 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


 derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK PAYLAŞINIZ. :)

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 241
.
.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Öğün Yayınları

Blog

Günümüzde internet ortamında günlük yazmak mümkündür. Asıl adı “weblog” olan “blog” şeklinde kısaltılmış bu internet günlükleri sayesinde insanlar günlük hayatta yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini resim, video ve fotoğraflar ekleyerek okuyucularıyla paylaşabilmektedir. Bloglarda, yeni yazılan yazılar yani en güncel olanları en üstte görülür. Kısacası günlüklerde olduğu gibi bloglarda da paylaşılanların tarihi bellidir.

Blog yazılarına yorum eklenebilmesi, yazar ve okuyucu arasında bağ kuran en önemli unsurdur. Böylece yazılan konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve fikirlere ulaşmak mümkün hâle gelmektedir.
İnternet üzerinden çok kişiye ulaşabilmenin sağladığı kolaylıkla moda, dekorasyon, edebiyat, spor vb. dallarda kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili paylaşım yapması blogların içeriğini daha da zenginleştirir.

İçtenlik, blogun güncel tutulması, okuyucu yorumlarını dikkate alma gibi özellikler iyi bir blog yazarı olmayı sağlayan etmenlerdendir.
Bu blog, Gazi Üniversitesi Havacılık Topluluğuna aittir. Bu topluluk 2012 yılından beri faaliyet göstermektedir. Her yıl belli sayıda öğrenciyi bünyesine dâhil edip birimin kendi eğitmenleri tarafından öğrencilere eğitim vermektedir. Havanın uygun olduğu her hafta sonu uçuşlara gidilmekte ve bu uçuşlar genellikle Ankara’da yapılmaktadır.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Sizce, okuduğunuz blogda yamaç paraşütü ile ilgili bazı teknik kelimelerin kullanılması o dalla ilgilenen okuyucuların bloga olan ilgisini artırıyor mudur? Açıklayınız.

  • Cevap: Bence arttırıyor. Çünkü yamaç paraşütüne ilgi duyan okurlar bu teknik terimler aracılığı ile ilgilerini daha iyi doyurabilmekteler. Bunun yanında meraklarını doyurdukları için de metni daha keyifli ve ilgili okuyabilmekteler.

2. Alanında uzman kişilerin bloglarının okuyucusunun fazla olmasının sebebini okuduğunuz blogdan yola çıkarak açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bu kimselerin yazdıkları yazıların güvenirliği yüksek olmaktadır. Bu kimseler alanlarına hakim oldukları için her türlü bilgiyi kaynaklardan ve belgelere dayalı şekilde okurlarına sunmaktadırlar.

3. Gazi Havacılık Kulübünün blogunda yazılanların fotoğraflarla desteklenmesi bloga görsel açıdan neler kazandırmıştır? Açıklayınız.

  • Cevap: Görseller metne zenginlik katmıştır. Okurun anlatılanları kafasında canlandırmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum da metne güvenirliliğin ve inandırıcılığın artmasını sağlamaktadır.

4. Günlük türünün özelliklerini göz önünde bulundurduğunuzda okuduğunuz blogda, günlük türüne ait hangi özellikler dikkatinizi çekiyor? Açıklayınız.

  • Cevap: Dilinin sade akıcı olması, okurlar ile senli benli bir havada yazılması, güncel durumların olayların bu yazıda konu edilmesi günlük türüyle benzemektedir.

5. Blog yazmak, blog yazarının sosyal çevresini genişletir mi? Tartışınız.

  • Cevap: Bence genişletir. Sonuçta okur sayısı artacaktır. Bu da okur sayısı ile yazanın iletişimini arttıracaktır. Böylece de sosyal çevrenin gelişmesi ve zenginleşmesi sonucu ortaya çıkacaktır.

6. Okuduğunuz blogu kullanılan dil açısından değerlendiriniz. Düzenli bir şekilde blog yazmanın günlük hayatta güzel ve düzgün konuşmaya bir etkisi olabilir mi? Tartışınız.

  • Cevap: Kullanılan dil saf ve temiz bir Türkçedir. Bunun yanında herhangi bir dil sıkıntısı ya da bilinmeyen kelime kullanılmamıştır. Anlatım bozukluğu da yapılmamıştır. Bu da bence düzenli bir şekilde blog yazmanın getirdiği bir kazanımdır. Dil özelliği oturmuş olmaktadır.

7. Sizce ilgi alanları ve fikirleri aynı olan kişilerin bir araya gelip çok yazarlı blog oluşturması mümkün olabilir mi? Nedeniyle birlikte açıklayınız.

  • Cevap: Bence mümkün. Çünkü insanlar ne kadar ilgi alanları benzese de yine kendilerine has yorumları ile derinlik ve zenginlik kazandırmaktadırlar. Bu da beraber iş yapmalarını kolaylaştırabilir.
.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk