sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 254 GEZEGEN YAYINLARI

      11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-18-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

Destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız.

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 254
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Cahit Külebi’nin şiirlerini okumaya doyamıyorum. istiyorum ki hepsinden bahsedebileyim. Ama bu imkânsız. Yalnız, öteden beri sevdiğim bir şiirin son kıtasını sizin de okumanızı istiyorum. Bu
kıta gelecek yıllara Cahit Külebi’nin devrinin bir tarihi olarak kalacak:

Ben bu şiiri yazdım adlı talimde
Bulunduğum şehir İstanbul’du;
Ağır ağır kar yağıyordu.
Atımın yelesi bulut renginde.

Ben anlatmakla bitiremiyeceğim. Eyisi mi, alın Cahit Külebi’nin kitabını kendiniz okuyun” Bu metinde, metnin yazıldığı döneme özgü imla tercih edilmiştir. Metinde, günümüz imlasına uymayan
ifadeleri tespit ediniz.

Aşağıdaki metinde tırnak işaretinin (“ ”) hangi işlevlerde kullanıldığını belirleyiniz.

Talip Apaydın’ın anlattığı kişiler yok mudur köyde? Vardır. Öyle köylüler vardır, öyle öğretmenler vardır. Ama onların roman kişileri olabilmeleri için o kişilerin kişilikleri olması gerek, yazarın onları kişiliklerine uygun olarak konuşturması, birbirleriyle, kendi kendileriyle çatışmaları içinde göstermesi gerek. Onları dışarıdan tanımakla yetinmemesi, kendi içinde de yaşatması gerek. Yoksa o kişiler, birtakım düşünceleri ya da gerçekleri belirtmeye yarayan araçlar durumuna düşüyor. Okurken “Ha, diyoruz, yazar burada döğen sürmeyi anlatmak istemiş.” ya da “Pancar çekimini arabalarla yapmanın güçlüğünü belirmek istemiş. Böylece traktörün sağlayacağı kolaylığı daha iyi anlayacağız.” diyoruz. İnsanları değil, hep, roman olarak insanlardan ayrı görülmüş bir köy gerçekliğini görüyoruz. Köy yaşayışı ile kişîler bir bütün olarak verilemiyor. Çünkü köyü kişilerin içinden, kişilerin ilişkileri içinden görememiş Apaydın; yani köye roman gerçeği olarak bakamamış, bir gözlemci olarak bakmış, sadece, bir röportaj yazarı olarak. Romanda önemli olanın örneğin “öğretmen” değil, “öğretmen Ahmet”olduğu, yani tip değil kişi olduğu gerçeğine pek önem vermemiş.

a. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Eleştiri sanat yapıtlarını tanıtmak, açıklamak, sınıflamak ve değerlendirmek amacıyla yazılan yazıların tümüne verilen isimdir. Eleştiride bir sanat eserinin olumlu ya da olumsuz yanları çeşitli verilere dayandırılarak ortaya konur. Bu tür yazılar eserin gerçek değerini ortaya koymak amacıyla yazılır.
Bir eleştiri yazılırken şu noktalar göz önünde tutulur:
• Eleştiriye konu olan eser nasıl bir sanat anlayışı ile ortaya konmuştur?
• Eserin ortaya konuluşundaki tutum, yazıldığı dönemin genel kanısına uygun mudur?

.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk