Sponsorlu Bağlantı

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 163 GEZEGEN YAYINLARI

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,

11-sinif-edebiyat-kitap-cevaplari-sayfa-15-gezegen-yayinlari

derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 16 3
.
.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde nelerden söz edilmektedir?

  • Cevap: Yemeklerin lezzeti kadar görünüşlerinin de insanın iştahını nasıl açtığı anlatılmaktadır.

2. Metinden yemekler hakkında hangi bilgilere ulaşılmaktadır?

  • Cevap: Bazı yemeklerin görünüşlerinin lezzetlerinin artmasında rol oynadığından bahsetmektedir.

3. Yazar, yemekleri okuyucuya tanıtırken hangi anlatım biçimlerinden yararlanmıştır? Bu anlatım biçimlerinin metindeki işlevi nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Özellikle açıklama, örnekleme ve tartışmadan faydalanmıştır. Bu anlatım biçimleri okurun metni daha kolay anlamasını, metnin içine daha rahat girmesini sağlamaktadır.

4. Metnin konusunu, yazılış amacını ve hedef kitlesini söyleyiniz.

  • Cevap:

Konu: Yemeklerde görünümün lezzete olan etkisi ve katkısı

Yazılış amacı: Okura yemeklerin tadı kadar sunumunun yani görünüşünün de önemli olduğunun anlatılması.

Hedef kitlesi:  Yemek ile ilgili merak sahibi kişiler, bütün okurlar.

5. Metindeki açık ve örtük iletiler nelerdir? Belirleyiniz.

  • Cevap:

Açık ileti: Yemeğe lezzet katan şeylerden birinin görünüm ve yemeğin sunumu oluşu

Örtük ileti: Bazen dış görünüm insanda estetik haz uyandırır

6. Metinden yazara özgü dil ve anlatım özelliklerine örnekler veriniz.

  • Cevap: Yazar gayet sade, akıcı ve yalın bir dil kullanmıştır. Açıklayıcı anlatım ön planda olduğu için de okurun çok net anlayacağı göndergesel işlevde kelimeler kullanılmıştır. Yoruma dayalı çok kullanım yoktur.

7. Sohbet türünün ortaya çıkmasıyla yazılı kültür ve yayın organları arasında nasıl bir ilişki vardır? Düşüncelerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Sohbet türü Avrupa’da özellikle gazetenin ortaya çıkışıyla gelişme göstermiş bir türdür. Bu türün en önemli özelliği insanlara günlük yaşamın herhangi bir alanında rahatça kaleme alınmış yazılar sunmayı olanaklı hale getirmesidir. Sohbet yazıları insanın yalnızlaştığı modern zamanların keyifli vakit geçirme araçlarından biri haline gelebilmiştir.

8. Metnin içeriği ile metinde sözü edilen bireysel gerçeklik arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: Metnin içeriğine baktığımızda günümüz yaşamında önemli yer tutan yemek yapma mutfak lezzetleri hakkında bir konu olduğunu görürüz. Bu anlamda yaşamın gerçekliğinden faydalanmıştır diyebiliriz. Anca yazar bu yazıyı kaleme alırken kendi görüşlerini de gerçekliğinden hareket etmiştir. Bu da bireysel gerçekçi yanını bize gösterir.

9. Sohbet türünün Türk edebiyatındaki önemli yazarlarını ve bu yazarların bildiğiniz eserlerini söyleyiniz.

  • Cevap:

Ahmet Rasim – Ramazan Sohbetleri, Muharrir Bu Ya,
Suut Kemal Yetkin – Edebiyat Söyleşileri,
Şevket Rado – Eşref Saati,
Melih Cevdet Anday – Dilimiz Üzerine Söyleşiler,

10. Refik Halit Karay’ın diğer türlerde kaleme aldığı eserlerine örnekler veriniz.

  • Cevap:

ROMAN:

İstanbul’un Bir Yüzü (1920)
Yezidin Kızı (1939)
Çete (1939)

HİKÂYE (ÖYKÜ):

Memleket Hikâyeleri (1919)
Gurbet Hikâyeleri (1940)

GÜNCE (GÜNLÜK):


Bir İçim Su (1931)
Bir Avuç Saçma (1939)

.
.



.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 163 GEZEGEN YAYINLARI "

Back To Top -->