Kitap Cevapları, Yazılı Soruları, YKS Konu Anlatımları, TYT Türkçe Konu Anlatımı ve Denemeleri, AYT Edebiyat Konu Anlatımı ve Denemeleri,

Video

YAZILI SORULARI

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 91 Öğün Yayınları

   9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI 2021 2022

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI, 9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 9. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


 derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI  üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 

.DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI Sayfa 91
.Metni Anlama ve Çözümleme

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları Öğün Yayınları

1. Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor adlı şiirden memleket manzarasını yansıtan ifadeler bulunuz.

  • Cevap: Yazın sarı kışın beyaz çiçeklerin olduğu, sevgisi ve merhametiyle kendi bağrında yatanları koruyup kolladığı bilinen bir memleket manzarası okura sunulmaktadır.

2. Bu şiirde geçen “rüzgâr” sözcüğü neyin imgesidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Rüzgar demek nefes onu itecek can ve ruh demektir. Bu ruh ile bayrak özgürce göklerde dalgalanabilecektir.

3. Bu şiirin söyleyicisi ve hitap ettiği kişi kimdir? İkisi arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

  • Cevap: Bu şiirin söyleyicisi şair hitap ettiği kişi ise okumak isteyen herkes özellikle de Türk Milletidir.

4. “Destânını yapmış, kasîdeye kanmış…
Bir el ki ahretten uzanmış,
Edeple gelip birer birer
Öpsün diye fâniler.”
Yukarıdaki dörtlükte geçen söz sanatı/sanatlarını bulunuz.

  • Cevap: Burada istiare sanatı vardır. Bir el ki derken asıl kişi söylenmemektedir. Yine tenasüp sanatı yani anlamlı kelimelerin bir arada kullanıldığını görürüz. Örneğin fani, ahiret, edep gibi .

5. “Bir el ki ahiretten uzanmış” dizesinden ne anladığınızı açıklayınız.

  • Cevap: Belki de bu kahramanlara öte dünyadan ya bir sevdiğinin ya bir liderin ve daha da zorlarsak belki de peygamberin bile el uzattığı yardım ettiği söylenmektedir.

6. Şair, askerin meçhul olmadığını hangi bölümde ve nasıl açıklıyor?

  • Cevap: Son bölümde açıklanmaktadır. Bu bölümde bayrağı tuttuğu için aslında o askerin kim olduğu bellidir diyor ve Türk askeri olduğunu söylüyor.

7. Okuduğunuz şiirden yola çıkarak “vatanseverlik” ile ilgili neler düşündüğünüzü arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Vatanımızı sevmek bizim birincil görevimizdir. Çünkü vatan demek evimiz, yaşamımız geleceğimiz demektir. Çünkü vatan olmazsa ulus da olmaz. Hepimiz esaret altında vatansız bayraksız tutsak bir şekilde yaşamak zorunda kalırız. Ailemizle huzur içinde yaşıyorsak bu vatana sahip olmamızdan kaynaklanmaktadır

8. Arif Nihat Asya “bayrak şairi” olarak anılmaktadır. Böyle anılmasının, yazdığı şiirlerin içeriği ile ilgisi olup olmadığını araştırınız.

  • Cevap: Kesinlikle ilgisi vardır. Çünkü onun şiirleri incelendiğinde bayrağı çok güzel anlattığı dizeler ve sanatlı söyleyişle karşılaşırız.

9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ÖĞÜN YAYINLARI


PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "9. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Sayfa 91 Öğün Yayınları "

Back To Top -->