sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 64

      12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,



derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  12. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI Sayfa 

 

.

1. Sancho’nun Sabah Yürüyüşü hikâyesinden alınan aşağıdaki bölümde, eş sesli sözcükleri belirleyerek sözcüklerin altlarını çiziniz.

Sancho bu tak sesini vurgulamak için şemsiye yere değince ıslak burnunu sert bir baş hareketi ile havaya kaldırmaya başladı. Daha sonra bu vurgulamaya düğüm şeklindeki muzip kuyruğu da katıldı. İlk tak’ta kuyruğunu sağa, ikincide sola büküp tempo tutuyordu. Sonra sonra başka varyantlar keşfetti. İki defa üst

üste sol. İki defa üst üste sağ. 2. Beyaz Mantolu Adam metninden alınan cümlelerde altı çizili sözcüklerin hangi anlamlarda (temel, yan, mecaz) kullanıldığını belirleyiniz. Belirlediğiniz anlamı karşısına yazınız.


a. Avcuna düşen başka bir paranın sesiyle kendine gelir gibi oldu.

b. Üçüncü sırada duran uzun bıyıklı bir genç, kalabalığı yardı.

c. Uzun ve aydınlık bir manto.

ç. Kloş etekli, kocaman düğmeli bir hayalet; geniş yakalı, serin.

d. İşte, büyük fedakârlıklarla Kuzey Kutbu’ndan getirtmiş bulunduğumuz

Canlı İsveç Mankeni, bu sıcağa ancak hafif kumaşlarımızı

giyerek katlanmaktadır.

e. Gülümseyen adama tatlı gözlerle baktı.

f. Rıhtıma yaklaşınca sırtındaki yükle birlikte yere çöktü.



DİL BİLGİSİ

3. Çözülme hikâyesinden alınan paragrafta kullanılan deyimleri belirleyiniz. Deyimlerin altını çiziniz.

Kerim, yatağın içinde, belini doğrultmuş oturuyordu bu kez. Bileklerini, dizlerinin üstünden sarkıtmıştı. Anasıyla, bu sabah, istediği konuşma ortamını kuramayacağını anlamıştı. Bir kez inandırabilsem onu. Benim bir şey yapmadığımı, elimi kana bulamadığımı. Bütün inancı sarsılmış bana karşı. Babamı görmeliyim. Böyle bir günde. Bu üçüncü gün, belki dördüncü gün ki, görmedim. Eve gelmedim. Allah kahretsin, bir anda her şey mahvolabilir. İlkin Ragıp’ı görmeliyim. Hayır, daha önce babamı, Ragıp’ı sorguya çekmişlerdir. bile belki. Ona gitmek tehlikeli olabilir. Polisler Şadi’nin ardından koşuyorlardı, yakalamışlardır

onu, mutlaka yakalamışlardır. Bir haber, bir haber, ama kimden? Yekindi birden. Yastığın üst yanından çekti pantolonunu ve hızla geçirdi bacaklarına. Anası, çorba tenceresini indirmişti ocaktan.


4. Yoksulluk İçimizde metninden alınan aşağıdaki bölümde, ara cümle ve ara sözlerin hangi noktalama işaretleriyle gösterildiğini belirleyiniz. 

Annesinin emekli maaşı. Odalara eşyalara, hatta sokağa bile yad yad bakınarak. (...) pencereden görünen inşaatlara bakarak. Geçen zaman. Arabalardan, katlardan, kat fiyatlarından, hatta zaman zaman arkalarında

köpükten izler bırakarak rüyâ gibi, gelip geçen deniz motorlarından bile bahsetmişti. Markalarından -şimdi hayret ediyor- markalarından. Ortaköy’de oturup kaldıkları, gerçekten mütemadi oturup kalmayı istediği, o denize bakan yüzü boydan boya cam gazinoda kesik kesik öten kanaryayı dinlerken.


5. Yoksulluk İçimizde metninden alınan aşağıdaki c ümlelerde altı çizili ifadenin cümleye kattığı anlamı açıklayınız.

Kızkulesi koyu yeşil ortasında bir beyaz nokta. Hep sevmişti Kızkulesi’ni. Beyazlığı içini yıkardı. Gelinlikler beyaz olur. Hafif, tül gibi, hatta tül.

.

.

.


DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 



12. Sınıf  Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI



DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk