sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 31

     11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI 2021 2022

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI, 11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 11. Sınıf Gezegen Yayınları Edebiyat Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları GEZEGEN YAYINLARI üzerine bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 

DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.
.11. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları GEZEGEN YAYINLARI Sayfa 31 
.1. Etkinlik☞
.Aşağıda metinde da/de bağlacı ve bulunma durum ekinin kullanıldığı cümleleri belirleyiniz.
“Edebiyat akımlarının her biri, kendine has ilke ve özellikleri ile sanatçıyı, dolayısı ile eseri etkiler. Bu bağlamda denilebilir ki edebî eserler, belli bir sanat anlayışının doğrultusunda kaleme alınır. Aynı anlayışla kaleme alınan edebî eserler de zamanla sanat akımlarının gelişip yaygınlaşmasını sağlar. Böylelikle edebiyat akımları ile edebî eserler arasında karşılıklı bir ilişki
kurulmuş olur.”


2. Etkinlik☞ 
 ☞ “Gövdesinin çapıyla karşılaştırıldığında acınası incelikteki çok sayıda bacak, gözlerinin önünde çaresizlik içerisinde, parıltılar saçarak sallanıp durmaktaydı.” cümlesinde “ile” edatının yazımında nasıl bir ses olayı gerçekleşmiştir? Açıklayınız.
ÇAPI  + İLE   
İ SESİDÜŞMÜŞ ve Y SESİ TÜREMİŞ, devamına ses uyumuna uygun ses değişimi olmuş.
çapıyla 

3. Etkinlik
☞ Aşağıdaki metinde altı çizili kelimelerde bulunma hâl ekinin -de ve -te şeklinde yazılmasının sebebini söyleyiniz.
“Bu akımdan etkilenen sanatçılar, eserlerinde insanı toplumsal çevresiyle birlikte yansıtırken kendi kişiliklerini gizlememişlerdir.”
Bunun nedeni : Ünsüz sertleşmesidir. 
Sert sessizle biten kelimelere b-c-d-g ile başlayan ek getirildiğinde bu sesler sertleşir ve p-ç-t-k ya dönüşür. 
kitap + da = kitapta gibi.

4. Etkinlik
“Sürrealizm; 1924’te Fransa’da ortaya çıkmıştır. Psikanaliz yönteminden yola çıkan sürrealistler, eserlerinde bilinçaltını dışa vuran bir yol izlemişlerdir. Akıl ve mantığı değersiz bulan sürrealist sanatçılar, insanı bilinçaltının yönlendirdiğine inanmışlardır. Akımın temsilcileri Andre Breton (Andrey Biretan), Paul Eluard (Pau Eliyard) ve Luis Aragon’dur (Luiz Aragon).”☞
 ☞ Yukarıdaki metinde ne tür isimler büyük harfle başlatılmıştır?
Özel isimler büyük harfle başlamıştır.


5. Etkinlik
Yazı dilinde Latin harflerini kullanan dillerdeki özel adlar, Türkçe metinlerde özgün biçimleriyle yazılır. Ancak Batı dillerinde kullanılan adların okunuşları ayraç içinde gösterilebilir. ☞ ☞ Aşağıdaki metinden bu duruma örnekler veriniz.

“Ekspresyonizm, 20. yüzyılın başlarında Almanya’da ortaya çıkmıştır. Politik istikrarsızlık ve ekonomik çöküntü ortamında natüralizm ve empresyonizme tepki olarak doğmuştur. Özellikle resim sanatında etkisini gösteren bu akımda doğa olduğu gibi yansıtılmaz, onun yerine duygular ve iç dünya ön plana çıkarılır. Kişinin en gizli yönlerini açığa çıkarmayı amaçlayan bu akım, iç gözleme çok önem verir. Vincent Van Gogh (Vinsent Van Goh), Herwarth Waiden (Hevalt Vald), Strindberg (Sitrinbeg), Eliot (Elyıt), Franz Kafka (Fırans Kafka) ve James Joyce (Ceyms Coys) temsilcileridir. Türk edebiyatında Ahmet Hâşim ve Ahmet Muhip Dıranas bu akımından etkilenmişlerdir.”
.
.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk