Sponsorlu Bağlantı

İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

 

İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR


 İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR, İSTİKLAL MARŞI SORULARI TEST, İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ TEST, İSTİKLAL MARŞI YARIŞMA SORULARI,

 

derskonum.com  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız

İSTİKLAL MARŞI SORULARI

1)   İstiklal Marşı’nı kim yazmıştır?

CEVAP: Mehmet Akif ERSOY

2)   İstiklal Marşı’nı Mehmet Akif Ersoy nerede yazmıştır?

CEVAP: Ankara / Taceddin Dergâhı

3)   İstiklal Marşı kime ithafen yazılmıştır?

CEVAP: Kahraman Türk ordusuna

4)   İstiklal Marşı ile ilgili yarışmayı düzenleyen kurumun adı nedir?

CEVAP: Maarif Vekaleti (Millî Eğitim Bakanlığı)

5)   İstiklal Marşı ile ilgili yarışmayı düzenleyen dönemin bakanının adı nedir?

CEVAP: Hamdullah Suphi Tanrıöver

6)   İstiklal Marşı’nı TBMM’de ilk kez okuyan kimdir?

CEVAP: Hamdullah Suphi Tanrıöver

7)   Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı (şiir) yazmasını teklif eden kişi kimdir?

CEVAP: Hamdullah Suphi Tanrıöver (MEB Bakanı)

8)   İstiklal Marşı yarışmasına katılan ünlü komutan kimdir?

CEVAP: Kazım Karabekir (Türk Yılmaz şiiri ile katılmıştır.)

9)   Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’ndan elde ettiği ödülü hangi kuruma bağışlamıştır?

CEVAP: Darulmesai Kurumu (Kimsesiz kadınlara ve çocuklara iş öğreten, cepheye elbise diken bir kurum.)

10) İstiklal Marşı’nın yayımlandığı ilk derginin adı nedir?

CEVAP: Sebilürreşad dergisi

11) İstiklal Marşı’nın yayımlandığı ilk gazetenin adı nedir?

CEVAP: Açıksöz gazetesi

12) İstiklal Marşı’nın yayımlandığı ilk resmî gazetenin adı nedir?

CEVAP: Hakimiyet-i Millîye gazetesi

13) İstiklal Marşı hangi savaştan sonra kabul edilmiştir?

CEVAP: I. İnönü Savaşı

14) İstiklal Marşı hangi savaş öncesi kabul edilmiştir?

CEVAP: II. İnönü Savaşı

15) Millî bir marş yazılmasını TBMM’ye teklif eden kişi kimdir?

CEVAP: İsmet İnönü

16) İstiklal Marşı Türkiye dışında hangi ülkenin millî marşıdır?

CEVAP: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

17) İstiklal Marşı hangi ilimizde yazılmıştır?

CEVAP: Ankara

18) Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazdığı sırada hangi ilimizin milletvekilidir?

CEVAP: Burdur Milletvekili

19) İstiklal Marşı, Millî Marş olarak hangi tarihte kabul edilmiştir?

CEVAP:12 Mart 1921

 

20) İstiklal Marşı, Millî Marş olarak ilk kez hangi anayasamızda yer almıştır?

CEVAP: 1982 Anayasası

21) İstiklal Marşı’nda geçen ‘’Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım ‘’ ifadesi hangi destanımıza atıftır?

CEVAP: Ergenekon Destanı

22) İstiklal Marşımızın ilk bestecisi kimdir?

CEVAP: Ali Rıfat Çağatay

23) İstiklal Marşımızın günümüzde kullanılan bestesini kim yapmıştır?

CEVAP: Osman Zeki Üngör

24) İstiklal Marşımızın 1982 Anayasasının kaçıncı maddesinde Millî Marş olduğu belirtilir?

CEVAP: 1982 Anayasasının 3.maddesi

25) İstiklal Marşı kaç günde yazılmıştır?

CEVAP: 2 günde yazmıştır. (5 -7 Şubat 1921)

26) İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasında Mehmet Akif Ersoy kime seslenmiştir?

CEVAP: Bayrağımıza

27) Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı eserine almadığı şiir kitabının adı nedir?

CEVAP: Safahat

28) İstiklal Marşı ile finale kalan toplamda kaç şiir olmuştur?

CEVAP: İstiklal Marşı ile birlikte toplam 7 şiir finale kalmıştır.

29) İstiklal Marşı’nın bando düzenlemesini kim yapmıştır?

CEVAP: İhsan Servet Künçer

30) İstiklal Marşı ile ilgili düzenlenen yarışmaya kaç şiir katılmıştır?

CEVAP: 724 şiir

31) İstiklal Marşı kaç dörtlükten oluşmaktadır?

CEVAP: 9 dörtlük 1 beşlikten oluşmaktadır.

32) İstiklal Marşımız kaç mısradan oluşmaktadır?

CEVAP: 41 mısra

33) İstiklal Marşımız kaç kelimeden oluşmaktadır?

CEVAP: 257 kelime

34) İstiklal Marşı hangi ölçü ile yazılmıştır?

CEVAP: Aruz ölçüsü ile yazılmıştır. ( Feilâtün ( Fâilâtün ) / Feilâtün / Feilâtün / Feilün ( Fa'lün ) kalıbı ile)

35) İstiklal Marşı yarışmasının ödülü kaç lira olarak belirlenmiştir?

CEVAP: 500 lira


2.KAYNAK.


İstiklal Marşı ile ilgili sorular ve cevapları şu şekildedir:

*İstiklal Marşı ne zaman yazılmıştır?

İstiklal Marşı Milli Mücadele yıllarının ortalarında 1920’li yılların hemen başında yazılmıştır.

*İstiklal Marşı ne zaman kabul edilmiştir?

İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde meclis tarafından kabul edilmiştir.

*İstiklal Marşı’nı kim yazmıştır?

İstiklal Marşı’nı Mehmet Akif Ersoy yazmıştır.

*İstiklal Marşı neye yazılmıştır ve kime ithaf edilmiştir?

İstiklal Marşı bayrağımıza yazılmıştır ve milletimize ithaf edilmiştir.

*İstiklal Marşı hangi hislerle yazılmıştır?

İstiklal Marşı, milli his ve heyecanla yazılmıştır dini fikirlerden istifade ederek özünü haber veren bir anlayışla ortaya konmuştur.

*İstiklal Marşı ne zaman ve kim tarafından bestelenmiştir?

İstiklal Marşı Osman Zeki Üngör tarafından 193o yılında bestelenmiştir.

*İstiklal Marşı ne ifade etmektedir?

İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizi, milli bağımsızlığımızı ifade etmektedir.


 

 

          Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni                              Emrah UYSAL



İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR

 

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
1 Komentar untuk "İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SORULAR"

İstiklal marşını kim yazmıştır

Back To Top -->