Sponsorlu Bağlantı

10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 194

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

         10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 194


10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları,2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları, Kitap Cevapları,


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları SAYFA 194  bir paylaşım yazacağız. 

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız

..

Metni Anlama ve Çözümleme 

1. “Kanlı Kavak” adlı Karagöz metninde geçen güldürü ögelerini bulunuz. Güldürü ögelerinin genel olarak nasıl kurgulandığını söyleyiniz. 
Cevap: Metindeki güldürü ögeleri Hacivat’ın sözlerini Karagöz’ün yanlış anlamasına dayalıdır. 


2. Okuduğunuz metinden hareketle Hacivat, Karagöz ve Arnavut tipinin kişilik özelliklerini belirleyiniz. 
Cevap: Karagöz sözleri yanlış anlayan hiç okumamış ama zeki bir  halk adamıdır…Rahat tavırlı ve gözüpektir.  Hacivat ise yarı aydın ve ukala birisidir.


 3. Karagöz oyunundaki tiplerden hangisini kendinize yakın buldunuz? Neden? 
Cevap: Oyundaki kahramanlardan hangisini kendinize yakın gördüyseniz onu anlatmanız gerekmektedir. 

4. Metnin temel çatışmasını bulunuz. 
Cevap: Temel çatışması “cahil-aydın” çatışmasıdır. 


5. Metnin temasını bulunuz. 
Cevap: Metnin teması “yanlış anlama”dır. 


6. “Kanlı Kavak” metninde herhangi bir zaman var mıdır? Açıklayınız. 
Cevap: “Kanlı Kavak” metninde herhangi bir zaman veya belirli bir zaman yoktur. 


7. “Karagöz hiç okumamış ama zeki bir halk adamıdır.” yargısını okuduğunuz metinden hareketle gösteriniz. 
Cevap: Olayların gülünç tarafını yakalaması, hazırcevaplılığı buna örnek gösterilebilir. 


 8. Okuduğunuz metinde Karagöz oyununun hangi bölümlerine yer verilmiştir? 
Cevap: Muhavere bölümünden alınmıştır. 


9. Günlük dili kullanmanın okuduğunuz metnin anlatımına ne tür etkileri olmuştur? Açıklayınız.
 Cevap: Okuduğunuz metnin anlatımını sadeleştirmiş ve anlaşılmasını kolaylaştırmıştır. .
2020 2021 10.Sınıf Türk  Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "10.Sınıf Edebiyat Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 194"

Back To Top -->