sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10 .Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınav Soruları ve Cevapları Sadece İlk Dönem Konular


10 .Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınav Soruları ve Cevapları (Pandemi Müfredatına Uygun)
SORUMLULUK SINAV SORULARI EYLÜL-HAZİRAN 2020-2021-2022, SORUMLULUK SINAV SORULARI, SORUMLULUK SINAVLARI, 9,10,11,12.SINIF SORUMLULUK SINAV SORULARI..-SORUMLULUK SINAV SORULARI, SORUMLULUK SINAVLARI, 2019 sorumluluk sınavları, Dil ve Anlatım Sorumluluk Sınavları, Türk Dili ve Edebiyatı Sorumluluk Sınavları, 2020-2021, 2020 Haziran


SORUMLULUK SINAV SORULARI,SORUMLULUK SINAVLARI,10.SINIF EDEBİYAT SORUMLULUK SINAVLARI,EDEBİYAT SORUMLULUK SINAVLARI,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SORUMLULUK,




derskonum.com'un değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de kitap cevapları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..



Bu sayfamızda 10 .Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınav Soruları ve Cevapları (Pandemi Müfredatına Uygun) üzerine bir yazı yazacağız. 



Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen paylaşınız




2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EDREMİT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 10. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ SENEBAŞI SORUMLULUK SINAVI

1-Türk Edebiyatı genel hatlarıyla kaç döneme ayrılır?(3+3+4 p.)


2- Dede Korkut Hikayeleri’nin 2 özelliğinni yazınız. (5+5 p.)


3-Mesnevi nazım şeklinin ölçüsünü ve kafiye şemasını yazınız. (5+5 p.)


4-
Alp Er Tunga öldi mü /Alp Er Tunga öldü mü?

Isız ajun kaldı mu /Kötü dünya kaldı mı?

Özlek öçin aldı mu/ Zaman öcünü aldı mı?

Emdi yürek yırtılur/ Şimdi yürek yırtılır.

Yukarıda günümüz Türkçesi ile verilen şiir sözlü dönem şiirlerinden hangi türe aittir? Bu türün 2 özelliğini belirtiniz. (3+3+4) 




5- Geçiş dönemi eserlerini yazınız. (2+2+3+3 p)



6- Birbirlerine söyleyecek söz bulamıyorlar, sadece titreye tireye bakışıyorlar; dudaklarıyla birbirlerine gülümsemeye çalışırken gözleri yaşlarla perdeleniyordu. Müjgân, bu dakikanın güçlüğünü hissetti. Feride’yi elinden tutup Kâmran’ın önüne getirdi. Ağır manalarla dolu bir sesle:

– Teyze çocukları hemen hemen kardeş demektir. Feride’nin erkek kardeşi olmadığı için sen, doğrudan doğruya onun ağabeyi sayılırsın Kâmran. Kardeşine “Hoş geldin.” desene!

Yukarıda verilen parçada hangi bakış açısı kullanılmıştır? (10 p.)


7-Tanzimat Hikayesinin özelliklerinden iki tanesini yazınız. (5+5 p.)



8- “Umutlar bütün bütüne yitirilmiş değil onun öykülerinde fakat küçük, sönük ışıklar körüklenmedikçe alevlenmeyecek kıvılcımlar olarak kalıyor”

Yukarıdaki metinde geçen fiilimsileri ve türlerini belirtiniz. (3+3+4 p.) 





9-Selçuklular, dünya tarihinde önemli bir rol üstlenmiştir.İslam âlemini yeniden toplayıp canlandırmışlardır. Batı’nın saldırılarını engelleyerek İslam ve Türk medeniyetini korumuşlardır. Anadolu’yu bize ebedî vatan yapan onlardır. Bu son işi, kahraman Süleyman Şah başarmıştır.

Yukarıdaki cümlelerde geçen altı çizili tamlamaların türlerini yazınız. (5+5 p.)




10-İhsan’ın bisikleti yoktu. Arkadaşlarının da yoktu. Mahallede ki çocukların hiç birinin yoktu. Sadece “Ahmet ağa” diye çağırdıkları mahallenin deli kanlılarından birinin bisikleti vardı ama ne bisiklet! At gibi idi. Bacakları yetişirmiydi? Denememişlerdi. Hepsinin hayali onun bisikletine binip sokak aralarında gezebilmekdi.



Yukarıdaki paragrafta yer alan yazım yanlışlarını tespit ederek doğru şekillerini yazınız. (2+2+2+2+2 p.)



10 .Sınıf Edebiyat Sorumluluk Sınav Soruları ve Cevapları

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
destek olmak için lütfen paylaşınız

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk