Sponsorlu Bağlantı

12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları Sayfa 158

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

2019 2020 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları

12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları İlke Yayınları, Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları, 12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Sayfa 158, 

İlke yayınları 12 sınıf edebiyat kitabı cevapları


DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ


YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..


12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı DERSİNİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..

KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI 2019 2020


İYİ ÇALIŞMALAR

12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları Sayfa 158



4. Küçük Ağa metninde olay akışını yönlendiren temel çatışmayı ve ona bağlı diğer çatışmaları belirleyip defterinize yazınız. Çatışma türlerini (toplumsal, kültürel, kavramsal, fiziksel, psikolojik vb.) tespit ediniz. 
Cevap: 
CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 

5. Bu metin, Kurtuluş Savaşı’yla ilgili tarihî bir belge olarak değerlendirilebilir mi? Düşüncelerinizi sözlü biçimde belirtiniz. Cevap: 
CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 

6. Okuduğunuz metin realist (gerçekçi) özellikler taşıyor mu? Metinden tespitler yapınız. 
Cevap: CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 

7. Küçük Ağa metnindeki şahısların özelliklerini defterinize yazınız. 
Cevap: 
7-) Küçük Ağa (İstanbullu Hoca): İstanbullu Hoca olarak 22 yaşında olduğu romanın sonlarına doğru öğreniriz. Payitahtın ve Osmanlı’nın temsilcisidir. Padişaha ve Osmanlı değerlerine gönülden bağlıdır. Dindar, bilgili, akıllı, ahlaken mükemmel bir insandır. Başlangıçta hoca sıfatıyla yaptığı telkinlerle haklın Kuvay-i Milliye’ye karşı şartlandırır. Fakat bunun nedeni 600 yıllık Osmanlı mirasına olan bağlılığı ve inancıdır. Kuvay-i Milliye ile olan mücadelesi Doktor Haydarla girdiği diyaloglarla somutlaşır. Daha sonra Kuvayı Milliye'ye ve sonra da Ankara hükümeti safına geçer. Kurtuluş mücadelesine büyük hizmetler vermiş binlerce kişiden biri.
Çolak Salih: 22 yaşında, Birinci Dünya Savaşında sağ kolunu kaybetmiş ve hayatının anlamını Kurtuluş Mücadelesi ile tekrar kazanan biri. Romanda Küçük Ağa'dan sonraki en önemli karakterdir. Hem savaş mağduru bir Türk askeri hem de Küçük Ağa ile Kuvayı Milliye arasında arabulucu gibi olması yönüyle dikkat çekmektedir.
Çerkez Ethem: Başlarda vatan ve millet için yeri tutulmaz hizmetler vermiş , cephede büyük başarılar göstermiş, fakat düzenli orduya geçme kararı alındığında tamamen zıt fikirleri benimsemiş ve zararlı olmuş bir çete reisi.
Doktor Haydar Bey: Dünya Savaşında Yüzbaşı rütbesiyle görev yapmış ve milli mücadele yıllarında Kuvayı Milliye’ye büyük hizmetler vermiş bir asker. Akşehir'de Kuvayı Milliye'yi örgütleyen kişilerdendir. Tahsilli aydın biridir.
Ali Emmi: Kurtuluşu Kuvayı Milliye’de gören ve çok büyük fedakarlıklarda bulunan yaşlı bir vatandaş. Aşkehir’in önce gelen ihtiyarlarındandır. İki oğlunu da savaşta kaybetmiştir. Kuvay-i Milliye’nin başından beri destekler. Salih’e yönelik tepkim temsilcisidir, onun bilinçlenmesinde önemli rol oynar. Liderlik vasıflarına sahip karizmatik bir kişidir. Nüktedandır. Akşehir haklı üzerinde büyük tesiri vardır.
Reis Bey: Akşehir de hakimlik yapan bilge bir kişidir. Kuvay-i Milliye’nin Akşehir de önde gelenlerindendir. Daha çok bilgeliği ile ön plana çıkar. Düz bir karakterdir. Herhangi bir değişim yaşamaz. Ermenilere ve Rumlara karşı öfkelidir. Onların büyük devletlerin oyununa geldiğini düşünür. Fakat onlar içinde iyi insanların bulunması onu tereddüte sürükler.
Çakırsaraylı : Milli mücadele yıllarında savaştan istifade ederek halkın malını mülkünü yağmalayan hatta namusuna saldıran eşkıyalardan biridir. Hiçbir ahlaki endişe taşımaz. Fakat emrindeki adamlardan bir kısmı Reis Bey’in telkinleriyle Kuvay-i Milliye’ye katılmışlardır.

.Niko : Salih’in çocukluk arkadaşıdır, terzidir. Akşehir’e döndüğünden ona yakınlık gösterir. Salih’e gösterdiği yakınlığın nedeni onun bahçesini satın almak istemesidir. Fakat yıllarca birlikte yaşadığı Türk halkına ihanet ederek Pantus Rum devleti kurma çalışmalarına katılır. Sinsi, içten pazarlıklı bir kişi olarak görülür. 


8. Okuduğunuz metinde Mehmet Reşit Efendi’nin düşünce değişimini, gönül ve dava adamı oluşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Kahramandaki bu durumları gösteren cümleleri metinden tespit ediniz. Cevap: CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 


9. Küçük Ağa metninde yararlanılan anlatma, gösterme, diyalog, iç konuşma ve iç çözümleme anlatım tekniklerini metnin üzerinde gösteriniz. 
Cevap: 
CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 

10. Metinden tarihî roman türüne özgü nitelikleri tespit ediniz. 
CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 
Cevap: 

11. Okuduğunuz metinde halk diline özgü söyleyişlerin yer aldığı bölümü bulunuz. Sizce yazar bu tür söyleyişlere niçin yer vermiştir? Açıklayınız. 

Cevap: 
CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 
12. Küçük Ağa adlı metin edebî, sosyal ve kültürel yönden sonraki dönemlere ne tür katkı sağlayabilir? Metnin tür özelliklerini de dikkate alarak soruyu cevaplayınız. 
Cevap: CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 


13. Küçük Ağa metninde anlatılan olaylar kurmaca gerçeklik midir yoksa tarihsel gerçeklik midir? Açıklayınız. Sponsorlu içerik 
Cevap: 
14. Bu metinden toplumsal ve kültürel değerlerimize yönelik tespitler yapınız. 
Cevap: 

15. Kendinizi Mehmet Reşit Efendi’nin yerine koyunuz. Siz olsaydınız yaşananlar karşısında nasıl davranırdınız? 
Cevap: CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 


16. Hazırlık bölümünde araştırdığınız eserlerle Küçük Ağa metninin aşağıda belirtilen özelliklerini karşılaştırınız. 

Cevap: CEVAP AŞAĞIDAKİ RESİMDE 


Türü 
Yazarı Konusu Mekânlar (Şehir-Bölge) Yazıldığı Edebî Dönem veya Yıl Sponsorlu içerik Eserler Küçük Ağa Kalpaklılar Sahnenin Dışındakiler Sodom ve Gomore Yorgun Savaşçı Üç İstanbul Eserlerin ortak yönleri:
12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları
12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları

SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 10, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 111, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 211, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 311, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 411, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 511, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 611, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 711, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 811, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 911, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 1011, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 1011, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 1211, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 1311, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 1411, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,, 157, 158, 1511, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 1611, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 1711, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 1811, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 1911, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 208, 2011, 210, 210, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 2111, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 2211, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 2311, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 2411, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 2511, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 2611, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 2711, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 2811, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 2911, ve diğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
1 Komentar untuk "12.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları Sayfa 158"

Back To Top -->