DERSKONUM.COM


11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 154-155-156 2018 2019

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
ekoyayyayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

.....11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 154 Cevabı ,

“Okumak insanı özgürleştirir mi?” sorusuna yönelik sınıfınızda kısa bir konuşma yaparak görüşlerinizi belirtiniz.
 


Gazetelerden sınıf ortamına uygun köşe yazılarını sınıfınızda okuyup değerlendiriniz. 
Bu köşe yazılarından bir sınıf panosu hazırlayınız. 

Cevap: Köşe yazısı örneği bulup sınıfınıza getirin. Spor ile ilgili köşe yazısı da olur.  


11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 

1. Okuduğunuz metinde geçen “kanmak”, “yermek” gibi kelimelerin anlamını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi sözlükten kontrol ediniz. 
Cevap: kanmak: söylenilen sözün, anlatılan konunun doğruluğuna, gerçek olduğuna inanmak, öyle olduğunu kabul etmek. yermek:kötü yönlerini belirtmek, kötülüklerini söylemek, kötülemek. 


2. Okuduğunuz sohbetin konusunu, yazarın amacını ve yönelmek istediği hedef kitlesini belirleyiniz. Bunlar arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz. 
Cevap: Konu: Okumak yararlı mıdır zararlı mıdır  Amaç: Okumanın farklı boyutlarını okura sunma Hedef: Okuyan herkes… 

3. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini belirleyiniz. 
Cevap: Ana düşünce: Kitaplarda yazan her şey doğru değildir, insan kendini geliştirmek için okuduklarını sorgulamalıdır. 

4. Belirlediğiniz ana düşünceyi desteklemek için yazarın başvurduğu düşünceyi geliştirme yöntemlerini bulunuz. Bunların metindeki işlevlerini değerlendiriniz. 
Cevap: Yazar önceleri soru sorma yöntemini kullanmaktadır. Ardından tartışmacı bir dil kullanır. Mesela okuyan kişinin özgür olup olmayacağını ortaya atar. Yine örnekleme yolunu da kullanır ve bir çok yazarın adını sıralar. Hatta bir yerde çok satan ile az okunan yazarları karşılaştırma yoluyla kıyaslar. Daha sonra kendinden örnek vererek okumanın insan için olan tutkusundan bahsederek yazısını bitirir


7-“Unutmayalım ki.” gibi ifadeler, sohbet türünün hangi özelliklerini size çağrıştırmaktadır? Açıklayınız. Cevap: Günlük konuşma dilinde sanki okurla değil de karşısında oturan insanla sohbet edercesine kullanılan bir dil ve anlatım tekniğini çağrıştırmaktadır. 

6. Okuduğunuz metinde yazara özgü dil ve anlatım özellikleri nelerdir? Belirlediğiniz özellikleri, metnin türü ile ilişkilendiriniz. 
Cevap: Yazara özgü olan dilin sade duru ve anlaşılır olduğunu görürüz. Bunun yanında kimi yerde hafif alaycı bir tavır da sezilmektedir. Sohbet türünde olduğu için yazı bu dil özellikle son derece normaldir.  

7. Okumak metninde kullanılan anlatım biçimlerini belirleyiniz. Yazarın bu anlatım biçimlerini tercih etmesindeki amacını defterinize yazınız. 
Cevap: Açıklama: Yazarın bazı düşüncelerini kuvvetlendirmek için kimi yerde okura açıklamalar yaptığı bölümler vardır. Öyküleme: Yazar bazen bir öykü yazıyormuşçasına bir dil kullanmaktadır. 

8. Okumak adlı metinde yazarın anlatım tutumunu (öğretici, betimleyici, mizahi, eleştirel vb.) değerlendiriniz. 
Cevap: Yazar bazı yerlerde eleştirel bir tutum takınırken bazı yerlerde ise mizahi unsurları kullanır Mesela okuyan kişinin özgür olup olamayacağını sorguladığı kısımlar eleştirel bir tutumu en sondaki kendini mizahi üslupla yorumladığı kısımlar ise mizahi tutumunu gösterir. 

9. Okuduğunuz metindeki bilgiler, düşünceler arasında bir tutarlılık var mıdır? Örneklerle açıklayınız. 
Cevap: Evet vardır. Çünkü yazar kendi dünya penceresinden kitaplara verdiği önemi ve okumanın değerini okura sunmaktadır.



11. Okumak ve On Üçüncü Mektup metinlerini içerik, anlatım teknikleri, üslup ve tür özellikleri açısından karşılaştırınız. 
Cevap: İki metin de sade bir dil ve anlaşılır bir ifade ediş gücüne sahiptir. İkisinde de gazete etrafında gelişen metinlere örnek vardır. Farklı oldukları kısımlar ise işledikleri konular ile konuları ele alış şekilleridir.  

12. Okuduğunuz metnin tür özelliklerine göre anlatıcıyı ve bakış açısını değerlendiriniz. 
Cevap: Anlatıcı yazarın kendisidir. Bakış açısı da hakim bakış açısıdır. 

13. Bu metinde fikrî, felsefi, siyasi akım, gelenek veya anlayışlardan izler tespit ediniz. Sınıfınızda değerlendiriniz. 
Cevap: Felsefi anlayış: Okumanın insanı özgür kılacağı anlayışı Gelenek:Çok okunan yazarların insanda okuma kültürü oluşturabilmesi.

....

SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90,91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125,126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141,142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,,157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204,205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236,237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252,253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268,269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284,285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, vediğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.
,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI EKOYAY ,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,ekoyay yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT EKOYAY  YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ekoyay ,ekoyay yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları ekoyay yayınları 


.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 154-155-156 2018 2019"

Back To Top -->