DERSKONUM.COM


11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 184 2018 2019

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
ekoyayyayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR

.....11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 184 Cevabı 

7. Okuduğunuz metnin anlatıcısını ve bakış açısını söyleyiniz. Cevap: Anlatıcı üçüncü tekil şahıs ( yazarın kendisi) anlatıcısıdır. Bakış açısı ise Hakim-Tanrısalİlahi bakış açısı vardır. 8. Okuduğunuz metindeki olaylar ve kişiler gerçek yaşamda görülebilir mi? Metni bu açıdan değerlendirirseniz hangi edebî akımla ilişkilendirirsiniz? 
Cevap: Evet görülebilir. Çünkü yazar gerçek hayattan insanları gözlemlemiş ve hayatın içinden bir aileyi romanına konu edinmiştir. Zaten buna benzer olaylar bir çok ailede ne yazık ki görülebilmektedir.  


9. Reşat Nuri Güntekin’in adıyla özdeşleşen Çalıkuşu romanında Feride, Acımakta Zehra, Kan Davasında Ömer adlı kahramanlar toplumu aydınlatan öğretmenlerdir. Özellikle Çalıkuşu romanı, yazarın sosyal konuları işleyen önemli romanlarından biridir. Çalıkuşu romanı yayımlandıktan sonra yüzlerce genç, Anadolu’da öğretmenlik yapmak için başvuruda bulunmuştur. Okuduğunuz roman hem sinemaya film hem de televizyona dizi olarak uyarlanmıştır. Sizce yazarın bu başarıyı yakalamasındaki önemli özellikleri nelerdir? 
Cevap: Çünkü halkı toplumu iyi tanımakta onlara ayna tutarak onların hayatını sunmaktadır. Bu da insanların ilgisini çekmekte ve eserlerin büyük bir ilgiyle okunmasına sevilmesine vesile olmaktadır. 


10. Ali Rıza Bey’in çocuklarının aileden kopuşları, kültür buhranı yaşayacak yeni bir neslin habercisi olabilir mi? Kültür taklitçiliği açısından bu durumu değerlendiriniz. 
Cevap: Evet, özellikle tüketim toplumu olma yolunda yanlış Batılılaşma tuzağına düşmüş bir neslin habercisidir. Çünkü eğitimden uzak sadece gösteriş için para için saygınlık için yaşamanın sonu bu aile gibi paramparça olmaktır. 



11. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Yaprak Dökümü romanı hakkında “Bu eser, son yirmi yılın en güzel romanlarından biridir.” düşüncesine okuduğunuz metinden ve metnin özetinden yola çıkarak katılır mısınız? Düşüncelerinizi belirtiniz. 
Cevap: Evet, katılırım. Çünkü bence çok etkileyici ve sürükleyici bir roman. İnsan bu tür eserleri okuduğu zaman çok etkilenmekte ve insanların kendi yaşam öykülerini hayal ürünü de olsa merakla takip etmektedir. 


12. Sizce Ali Rıza Bey’in çocukları davranışlarını kontrol etmede ve davranışlarının sorumluluğunu almada niçin başarılı olamamışlardır? 
Cevap: Çünkü onlara sorumluluk yüklenmemiş, gerçek hayatın karşısında nasıl bir tutum ve karakter kazanacakları öğretilmemiştir. Bu da yapay mutluluk ve saygı peşinde koşmalarına neden olmuş  ve sonunda hepsi perişan olmuştur. 



13. Okuduğunuz metinde Ali Rıza Bey’in ruh hâli ile mekân arasında bir ilişki var mı? Açıklayınız. 
Cevap: Evet vardır. Evin durumu aile gibi gittikçe kötüye gitmekte ve aile parçalandıkça ev de gittikçe ellerinden kayıp gitmektedir. Bu da mekan ile kahramanların başlarından geçenlerin ortak bir düzlemde kötüleşmesini bizlere sunar. 



14. Yaprak Dökümü adlı metnin kurgu zamanı ile içeriğin gerçek zamanını tespit ediniz. 
Cevap: Kurgu zamanı ile içeriğin zamanı örtüşmektedir. O dönemlerde gerçekten de bir yandan zor zamanlar geçiren toplum bir yandan Batılılaşma adı altında farklı kültürel erozyonlara uğrayanlar varken bir yandan da bunun farkına varıp bunu eserlerinde işleyen aydınlar vardır. 

15. Fikret’in eşinin, kayınpederi Ali Rıza Bey’e gösterdiği misafirperverlik sizi üzdü mü? Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
 Cevap: Evet üzdü. Ben olsam en iyi şekilde ağırlardım. Onun evde kendini misafir gibi değil de aileden biri hissetmesi ve rahat etmesi için ne gerekiyorsa saygı ve sevgi ile yapardım. 


16. Okuduğunuz metinden, metnin yazıldığı dönemin ekonomik, sosyal ve teknolojik yaşamı hakkında çıkarımlarda bulununuz. 
Cevap: O dönem en büyük eğlence dans partilerine gitmekmiş. Bunun yanında ekonomik olarak zor zamanlarda olunmasına karşın gençlerde bitmek bilmeyen bir tüketim çılgınlığı olduğunu da görürüz.  


17. Anlatıcının roman kahramanına söylettiği “Bu yaşta çocuklar için güzellik en büyük tehlikedir.” sözüne katılır mısınız? 
Cevap: Evet katılıyorum. çünkü sadece güzellikle bu hayatta her istediğini elde edebileceğini zannedenler güzellikleri ortadan kalktığı vakit hiç bir şeyi elde edemeyeceklerini anlayamazlar.  



18. Okuduğunuz metinden “başkalarına kendine davranılmasını istediği şekilde davranma” tutumuna örnek gösteriniz. Cevap: Ali Rıza Bey’in damadı tarafından iyi ağırlanmaması. Ben böyle ağırlanmak istemezdim. Bu yüzden de onu çok iyi bir şekilde ağırlardım. 19. Kendinizi Türk toplumunun sosyolojik yapısını araştıran bir bilim insanı olarak hayal ediniz. Araştırmalarınızda bu romanın size katkıları neler olurdu? Düşüncelerinizi belirtiniz. 
Cevap: Bu roman bana Türk aile yapısının zaman içinde geçirmiş olduğu değişimleri uğradığı kültürel sıkıntıları ve çatışmaları o dönemin sosyal ve ekonomik yapısını çok iyi sunacağı için kesinlikle çok işime yarardı. 
 

....
TÜM CEVAPLAR İÇİN TIKLAAAAAAA
SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90,91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125,126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141,142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,,157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204,205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236,237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252,253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268,269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284,285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, vediğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.
,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI EKOYAY ,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,ekoyay yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT EKOYAY  YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ekoyay ,ekoyay yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları ekoyay yayınları 


.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11.Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları Sayfa 184 2018 2019"

Back To Top -->