sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Çevrenizdeki insanlarla iletişiminizde yanlış anlaşılmayı engellemek için neler yapılabilir?

SORU-CEVAP,

Çevrenizdeki insanlarla iletişiminizde yanlış anlaşılmayı engellemek için neler yapılabilir?, 


 Çevrenizdeki insanlarla iletişiminizde yanlış anlaşılmayı engellemek için neler yapılabilir?

İletişime kişilerin birbirini anlama süreci diyebiliriz. Çünkü iletişimin amacı anlaşılabilmektir. İletişimin insan hayatındaki önemi çok büyüktür. İnsanoğlu var olduğu günden bu yana sürekli iletişim kurmaya ihtiyaç duymuştur. Bundan dolayıdır ki iletişim geçmişten günümüze kadar sürekli gelişmiş, halen de gelişmektedir. Günümüz teknolojisinin hızla ilerlemesi de buna örnek olarak gösterilebilir.

Birey sosyal bir varlık olduğu için iletişim hayatın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Aile, okul, iş, arkadaş, eş, kurumlar gibi birçok yerde kısacası hayatımızın her yerinde iletişime ihtiyaç duyarız. Kişi sosyal çevresi ile sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebilmek için iletişim kurmak zorundadır. Ayrıca bireyin çevresi ile iyi ilişkiler içerinde olması bireyin ruhsal olarak da kendini daha iyi hissetmesine de yardımcı olur.

Bazen iletişim kurarken çevremizdeki insanlarla iletişiminizde birtakım yanlış anlaşılmalar yaşarız. Bu yanlış anlamaları engellemek için kişiler arası iletişimimizde yaptığımız yanlış davranışlara dikkat etmeliyiz. Öncelikle karşı tarafla iletişime geçmeden önce anlatmak istediğimiz şeyi düşünerek mesajımızı karşı tarafa açık ve net olarak ifade etmeliyiz. Düşüncelerimizi karşı tarafa anlatırken beden dilimiz de çok önemlidir. Bu yüzden yüz ifademize de dikkat etmeliyiz. Karşı tarafı suçlayıcı ifadelerden de kaçınmalıyız. İletişimin en önemli unsurlarından biri de dinlemektir. Mutlaka karşı tarafa da söz hakkı vermeliyiz. Belki anlatmak istediklerimizi tam olarak anlatamamış olabiliriz. Bu yüzden karşı taraf söylediklerimizi anlamamış olabilir. İletişim de bunlara dikkat ettiğimiz takdirde çevredeki insanlarla iletişimimizdeki yanlış anlaşılmayı büyük oranda engellemiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk