sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 34

11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019
Meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR
11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 34
Hazırlık
Modern hikayenin edebiyat tarihimiz içindeki gelişimine bakıldığında, dünyayı ve çevreyi algılayış
ve aksettiriş bakımından başından itibaren gerçekçi bir anlayışın var olduğu görülecektir. Kısaca özetlersek;Ömer Seyfeddin’le birlikte müstakil bir edebi tür hüviyeti kazanan kısa hikaye, aynı zamandabizzat yaşanılan hayattan çıkarılan gözlemlere, tecrübelere yaslanan bir gerçekçiliğe yönelmektedir.(...)Memduh Şevket Esendal dışında kalan hikayecilerin benimsediği Maupassant tarzı ise, hikayenindil ve teknik açısından gelişmesine ve geniş kitlelerin bu türü sevip benimsemesine yol açar. Edebiyat-ı Cedide’nin santimental edebi zevki, yerini “Memleket Edebiyatı” anlayışına bırakır. Birinci DünyaSavaşı ve Milli Mücadele yıllarının duygu ve düşünceleri edebiyatı besler. Cumhuriyetin ilk yılları yenibir arayışlar dönemidir. Gerçekçiliğin farklı boyutları ve algılama biçimleri ortaya çıkmaya başlar. (...)Bu sırada dergilerde acıklı aşk hikayeleri ile küçük mizahi hikayeler yayınlanmaktadır. Sadri Ertem veSelahattin Enis gibi birkaç yazar bu ekolün dışında kalır. 1930’lara gelindiğinde Sadri Ertem, SelahattinEnis, Refik Ahmet Sevengil gibi yazarların toplandığı Vakit gazetesi çevresi, yeni gerçekçi Türkhikayesinin yol açıcılığını yapmaya başlar.
Bir süre sonra sıradan insan hikayelerinin vak’a hikayelerinin yerini almaya başladığı görülür. MemduhŞevket Esendal, Sabahattin Ali ve Sait Faik hikayemize yepyeni bir soluk ve bakış açısı getirirler.1940’ların ikinci yarısından sonra maziye ve ferdin iç dünyasına dönüş temalarını, II. Dünya Savaşı’nınetkileri, demokratikleşme sürecinin izleri ve unutulan köy gerçeği takip eder.
Dr. Ayşenur Külahlıoğlu İslam, Cumhuriyet Dönemi Türk Hikayesi


1. Yukarıdaki metinden hareketle Türk edebiyatında modern hikâyenin gelişimiyle ilgili düşüncelerinizi belirtiniz.
CEVAP İÇİN TIKLAYINIZZZ

2. Zor durumlarda kalmanın insan davranışlarını nasıl etkileyebileceğini tartışınız.
TÜM CEVAPLAR İÇİN TIKLAAAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk