11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları sayfa 38

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI 2018 2019
ekoyayyayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR


TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA
11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı
11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı
1.Okuduğunuz hikâyede geçen “menfi”, “entelektüel”, “mecal”, “sükut” gibi kelimelerin anlamlarım metnin bağlamından bulmaya çalışınız. Anlamını bulamadığınız kelimeleri sözlüklerden araştırınız.
Menfi: olumsuz
entelektüel: aydın, münevver
mecal: dinçlik, canlılık, güç
sükut: sessizlik
2.Okuduğunuz hikâyenin temasını aşağıdaki kutucuğa yazınız.
Cevap:  Sadakat ve vefa
3. Okuduğunuz hikâyedeki olayların birbiriyle ilişkisini açıklayınız.
Cevap: Hikayedeki olaylar belli bir sıra dahilinde gerçekleşen olaylar dizisidir.
4. Hikâyede şahıs kadrosunda yer alan kadını; tip-karakter, fiziksel ve psikolojik özellikleri yönünden inceleyiniz.
Cevap:  Kadın:  Hikayenin asıl kahramanıdır. İstasyonda indikleri zaman yanında erkek karakterler olduğu halde eşyaları taşıması için bir hamal tutması, ondan bir araba bulmasını istemesi, hamala ücretini onun verecek olması kadın karakterin grubu yönlendiren baskın, güçlü bir kişi olduğu sonucuna ulaştırır.  Kadın kırmızı bir muşamba giymiştir,  arabacının geniş, heybetli sırt görünüşünden de çekinmektedir. Otel sahibiyle diyaloglarından meraklı, genel konuşmalarından nazik biri olduğu  anlaşılır. Ayrıca ölen arkadaşına karşı vefalı bir dosttur. Onun son isteğini yerine getirmek için Meserret Oteli’ne gelmiştir.
5. Okuduğunuz hikâyede yazar, betimleyici ve açıklayıcı anlatımlardan neden sıklıkla yararlanmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Mekanı ve karakterleri tanıtmak, bunların özelliklerini okurların zihninde canlandırmak amacıyla…
6. Hikâyede olayların geçtiği zaman ve mekânı belirleyiniz. Mekân ve zaman ile hikâyedeki kişiler arasında bir bağ kurulabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Hikayedeki dış mekanlar; istasyon, küçük bir Anadolu kasabasıdır, iç mekan ise Meserret Oteli’dir.
Zaman: Hikayedeki “Rüzgar, yağmur ve çamur” sözcüklerinden havanın kötü olduğu, muhtemelen mevsimin sonbahar veya kış olduğu bilgisine ulaşılabilir. Mekan, zaman ve hikayedeki kişiler birbiriyle uyumlu olacak şekilde kurgulanmıştır.
7. Okuduğunuz hikâyenin anlatıcısı ve anlatıcının bakış açısıyla ilgili aşağıdaki tabloda verilen soruları cevaplayınız.
Anlatıcının özellikleri nelerdir?
Cevap: Hikayede ağırlıklı olarak gözlemci bakış açısı(müşâhit) kullanılmıştır. Anlatıda insan psikolojisi, düşünce ve niyetine dair açıklama, betimleme; olacakları önceden bilme ve bunlar hakkında ip ucu verme gibi durumlar oldukça azdır. Tersine, anlatıcı konuya hakim olmayan bir gözlemci havası vermektedir, bilgisi dahilinde olmayan bakış açıları sunmaktadır:
Hikayeden Örnek: Bu soruşta, işitmekten değil, bir güzel sözü bir daha tekrarlatmak isteyen acemi bir halet-i ruhiye var gibi idi.

Kullanılan bakış açıları hangileridir?
Cevap: Gözlemci bakış açısı+ilahi bakış açısı
Seçilen bakış açısı anlatımı nasıl etkilemiştir?
Cevap: Olayları  tarafsız ve diğer bakış açılarına göre daha sınırlı olarak yansıtılması yönüyle etkilemiştir.
Birden fazla bakış açısı mı kullanılmıştır?
Cevap: Evet…Gözlemci bakış açısı+ilahi bakış açısı


.........
TÜM CEVAPLAR İÇİN TIKLAAAAAAA


SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90,91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109,110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125,126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141,142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,,157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204,205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236,237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252,253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268,269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284,285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, vediğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.


,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI EKOYAY  YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI EKOYAY ,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,ekoyay yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT EKOYAY  YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ekoyay ,ekoyay yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları ekoyay yayınları 



.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
1 Komentar untuk "11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Ekoyay Yayınları sayfa 38"

Back To Top -->