sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR

MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR
MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR, Makale ile fıkra arasındaki farkları söyleyiniz, MAKALE FIKRA KARŞILAŞTIRMASI, FIKRA VE MAKALE ARASINDAKİ BENZERLİK VE FARKLILIK,

EYLÜL ROMANI İLE İLGİLİ SORULAR, EYLÜL ROMANI SINAV SORULARI 

DERSKONUM.COM 'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için  MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK  paylaşınız 

MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR
1 – Makale yazarı ele aldığı fikirleri bilimsel bir yaklaşımla incelerken fıkra yazarı yazarı kişisel görüşle ele alıp inceler.
2 – Makalede yazar fikirlerini kanıtlamak zorundadır. Bunun için sağlam güçlü kanıtlar göstermesi gerekir.
3 – Fıkrada ise böyle bir zorunluluk yoktur. Fıkra yazarı isterse ispatlama yoluna gider isterse gitmez, her türlü örneği kul1anabilir.
4 – Makale bilimsel bir yazı olduğu için resmi ve ciddi bir anlatım kul1anılır. Fıkrada ise samimi, rahat ve içten bir anlatım vardır.
5-Makale araştırılabilir herhangi bir konu hakkında yazılabilir ancak fıkra sadece güncel derskonum konular hakkında yazılabilir.
6-Makale yazı ömrü olarak daha kalıcıdır. Fıkralar ise güncel konuları ele aldığı için daha az kalıcıdır. Güncelliğini çabucak yitirir.

MAKALE VE FIKRA ARASINDAKİ FARKLAR


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk