sponsorlu reklam Admatic -sponsor

23 Nisan günün anlam ve önemini belirten konuşma

23 Nisan günün anlam ve önemini belirten konuşma metin örnekleri 23 NİSAN GÜNÜN ANLAM ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA ÖRNEKLERİ, 23 NİSAN, 23 Nisan günün anlam ve önemi,

23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni, İlkokul, Ortaokul, Lise Oratoryosu, 23 nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma,  23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Örnekleri

derskonum.com  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma  Örnekleri üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

ÖRNEK 1
Değerli Meslektaşlarım, Sayın Misafirler ve Sevgili Öğrenciler;
Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin ... yılını kutluyoruz.
23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar varolabilmektir.
Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.
Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.
Bu makale belirtilen kaynakçalara göre yeniden yazılarak,  tarafından 20 Mart 2018 Salı günü yayınlanmıştır .

ÖRNEK 2

23 Nisan Günün anlam ve önemini belirten konuşma

Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.
Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız 

23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz,eğemenliğini , yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır, Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir.
Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız
Günümüz büyükleri , sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır.
Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.
Sözlerimi Atatürk'ün şu sözleriyle tamamlıyorum 

Küçük hanımlar, küçük beyler! 
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, 
Yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! 
Memleketi asıl aydınlığa boğacak 
Sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, 
Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre 
Çalışınız. 

SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ... 
Ulu Önderinde söylediği gibi sizlerden çok şeyler bekliyoruz 
Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun.

Mehmet ZOR 
İskenderun Akkent Defne İlköğretim Okulu Müdürü


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk