DERSKONUM.COM

9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI TEST SORULARI VE CEVAPLARI

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI SORULARI TEST, 
9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI TEST SORULARI VE CEVAPLARI, 9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI SORULARI, TARİH YAZILILARI, 9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI SORULARI TEST, 




…………………………… LİSESİ 2017-2018 Eğitim ÖĞRTİM YILI

9. SINIF TARİH DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI (ORTAK SINAV) SORULARIDIR

1.Aşağıdakilerden hangisi başlıca Anadolu uygarlıklarından (M.Ö. 2000-M.Ö. 600 yılları arasındaki) değildir?
A) Hititler B) Frigler  C) Fenikeliler  D) Lidyalılar E) İyonlar
 
2.Mısırlılada Devlet yöneticilerine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir.
A) Polis B) Ensi C) Patesi D)Firavun E) Nom
 
3.Tarihte “Anal” adı verilen yıllıklarlayahyagungor.net tarih yazıcılığını başlatan uygarlık hangisidir?
A) Lidyalılar B) Frigler C) Hititler D) Urartular E) İonlar
 
4.Tarihte bilinen ilk yazılı antlaşma hangisidir?
A) Kadeş B) Kuzey Şansi C) Truva D) Uruk E) Lagaş
 
5.“Pankuş” adı verilen danışma meclisi hangi uygarlığa aittir?
A) Asurlular B) Hititler C) Sümerler D) Mısırlılar E) İbraniler
 
6.Hititlerde kraldan sonra en yetkili kişi olan kraliçeye ne ad verilirdi?
A) Pankuş B) Anal C) Tavananna D) Kibele E) Ahuramazda
 
7. Başkenti Sardes (Sard) olmak üzere Gediz ve Menderes ırmakları arasındaki bölgede kurulan uygarlık hangisidir?
A) Frigler B) Urartular C) Akadlar D) İyonlar E) Lidyalılar
 
8.Tarihte parayı ilk kez kullanan uygarlık hangisidir?
A) Frigler B) Fenikeliler C) Sümerler D) İyonlar E) Lidyalılar
 
9.Tarihte Fırat ile Dicle nehirleri arasında kalan bölgeye ne ad verilir?
A) Mezopotamya B) Maveraünnehir C) Orta Asya D) Kafkasya E) Kürk Yolu
 
10.Aşağıdakilerden hangisi Mezopotamya uygarlıklarından değildir?
A) Asurlular B) Elamlar C) Sümerler D) Babilliler E) İbraniler
 
11.“Site” adı verilen şehir devletleri halinde yaşayan, “ENSİ” veya “PATESİ” denilen Rahip-Krallar tarafından yönetilen ve en önemli şehirleri Ur, Uruk, Lagaş olan uygarlık hangisidir?

A) Asurlular B) Elamlar C) Sümerler D) Babilliler E) İbraniler
 
12.Günümüz uygarlığının temeli olan yazıyı (ÇİVİ YAZISI) ilk kez hangi uygarlık bulmuştur?
A) Asurlular B) Fenikeliler C) Sümerler D) Babilliler E) Mısırlılar
 
13. Büyük İskender’in Asya Seferi sonucunda, Yunan Medeniyeti ile Doğu Medeniyeti’nin karışımından ortaya çıkan uygarlığa ne denir?
A) Roma B) Helenizm C) Fenike D) Hümanizm E) İyon
 
14. Bozdoğan Kemeri ve Çemberlitaş (İstanbul), Ogüst Mabedi (Ankara) ve Aspendos Tiyatrosu (Antalya) hangi devletten günümüze kalan eserlerdir?
A) İyon B) Mısır C) Fenike D) Persler E) Roma
 
15.Günümüz Avrupa hukukunun temelini oluşturan 12 Levha Kanunları hangi uygarlığa aittir?
A) Babiller B) Sümerler C) Fenike D) Roma E) Mısırlılar
 
15.Tarihte bilinen ilk sürekli ve düzenli orduyu kurarak tarihin ilk büyük imparatorluğunu kuran Mezopotamya uygarlığı hangisidir?
A) Babiller B) Sümerler C) Elamlar D) Akadlar E) Asurlar
 
17.Babillilerin dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen eseri hangisidir?
A) Babil’in Asma Bahçeleri
B) Zeus Tapınağı
C) Aspendos Tiyatrosu
D) Ogüst Mabedi
E) İskenderiye Feneri
 
18. Anadolu’da ticari koloniler kurarak, çivi yazısını Anadolu’ya getiren uygarlık hangisidir?
A) Babiller  B) Sümerler C) Elamlar D) Akadlar E) Asurlar
 
19.Tüm çivi yazılı eserleri başkentleri NİNOVA’da toplayarak, tarihte bilinen ilk KÜTÜPHANECİLİK ve ARŞİVCİLİK faaliyetlerini başlatan uygarlık hangisidir?
A) Babiller B) Sümerler C) Elamlar D) Akadlar E) Asurlar
 
20. Mısırlıların kendilerine özgü kutsal resim yazısına ne ad verilir?
A) Sfenks B) Hiyeroglif C) Firavun D) Ra E) Papirüs
 
CEVAP ANAHTARI
1.C 2.D 3.C 4.A 5. B 6.C 7.E 8.E 9.A 10.E
11.C 12.C 13.B 14.E 15.D 16.D 17.A 18.E 19.E 20.B


.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "9.SINIF TARİH 1.DÖNEM 2.YAZILI TEST SORULARI VE CEVAPLARI"

Back To Top -->