sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Öğretmenler Günü Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni Örneği

Öğretmenler Günü Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni Örneği, Öğretmenler Günü Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma, ÖĞRETMENLER GÜNÜ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ, 

Öğretmenler Günü Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni Örneği
24 Kasım Öğretmenler Gününde Okuyacağım Yazı:
Sayın Müdürüm,
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,
Sevgili Öğrenciler,
          Ulu Önder Atatürk’ün ‘’Baş Öğretmenliği’’ kabul edilişinin 89. Yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm öğretmen arkadaşlarımın bu mutlu gününü en içten duygularımla kutluyorum.
          Biliyoruz ki, öğretmenler öz verilidir, iyilikseverdir. Onun gönlü Yunus sevgisiyle doludur. O yarınları kuran, hazırlayan, insanlığı sunandır. Bu gün varsak, her birimiz belirli görevlere gelmişsek,  düşünme yetisi kazanmışsak,  bu onların  sayesindedir.
         Biliyorum ki, öğretmenlerimiz Cumhuriyet kurulurken tozlu, çamurlu yollarda; bacası tütmeyen okullarda yarının gençliğini yetiştirmeye çalışıyor; tüm varını, yoğunu, sonsuz enerjisini harcıyordu. Bugün aynı görevini bitmez, tükenmez bir güçle sürdürmekte, Cumhuriyet Türkiyesi’nin yapı taşlarını hazırlamaktadır. İnanıyorum ki, her birimizin yükselmesinde, onun emeği, alın teri var. Kaynayan aşımızda, suyumuzun akışında,  gençliğin coşkusunda kısacası yaşamımızda o var…
          Baş Öğretmen Atatürk; ‘’Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı olmak isterdim.’’ Diyerek eğitimin ve öğretmenin önemini bir kez daha vurgulamıştır.
          Bizler öğretmeniz. Her düşünen kafada, iyileşen her hastada bizden bir iz vardır. Her yeni buluşun asıl sahibi biziz. İnsanlığın gelişmesi bizim eserimizdir. Her kazanılan zaferle taçlanır, barışı imzalarız.
       Öyle bir sevgiyle yoğrulmuşuz ki,
Öğrencilerimizle tüm sevgimizi paylaşırız.  Her ‘’öğretmenim’’ sesiyle coşarız. Öğrencilerimizin başarısıyla taçlanır; mutsuz olduklarında onların mutsuzluğunu yaşarız.
       Öğretmen bir sanatçıdır. Belki boyasını, fırçasını alıp duygularını anlatmaz; ama öğrencilerine işler beynindekileri, bildiklerini. Onların iyiliği için çalışıp durur ve yıllar sonra sevgisini büyük bir özlemle açar. Bakarsınız Türkiye’nin her yerine dağılmış bu güzel eserler; yurduna, ulusuna hizmet etmek için.
       Öğretmen bazen bir ana baba olur, bazen bir arkadaş olur. Öğretmen bir halı gibi öğrencisinin üzerine işler bütün nakışlarını. Hem de büyük bir özenle.
       Bizler öğretmeniz. “Okulsuz bir çevrede karaya vurmuş balığız. Her yenilikte Atatürk’ten soluğuz ve her doğruda, her iyilikte, her güzelde Atatürk’ü buluruz. Her sınıfa girende bir Atatürk oluruz.”  Sonuç olarak ‘’bir daha dünyaya gelsen ne olursun?’’ deseler yanıtımız tek bir yürek, tek bir sesle yine öğretmen olurdu. Bin kere gelsek yine öğretmen oluruz. Olacaktır. Çünkü şair Namık Kemal:
      ‘’Varsın olmasın rütbem, sandalyem, samur kürküm,
        Mütevazi yaşarım, müsterim can veririm
Çok şükür tanrıma ki, öğretmenim ve Türküm’’ diyor
Bu inancı taşıyoruz  ve siz öğrencilerimizi çok seviyoruz.

Ali ÖZEN

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk